Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasuprot prve kuće

Otkrivena još jedna kuća ministra Kuščevića koja nije upisana u registar: ''Istina je, napravio sam propust''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoju vilu na Braču ministar Lovro Kuščević godinama nije upisao u katastar. Jučer je rekao da ima toliko nekretnina da ne može sve pratiti, a danas je dodao da mu zbog cijele afere nije nimalo neugodno.

Kako piše portal Telegram.hr, danas je otkriveno je da se nasuprot sporne kuće nalazi još jedna čestica u njegovu vlasništvu koja se vodi kao pašnjak i cesta, ali je ondje niknula još jedna kuća i velika nadstrešnica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAŠTIĆENA PODRUČJA Važno je točno znati međe i granice: Katastarskim izmjerama do čiste situacije u nacionalnim parkovima Lovro Kuščević reže pršut (Foto: Dnevnik.hr) DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Gdje je zapelo? Spornu nekretninu Lovro Kuščević još uvijek nije upisao u katastar

Niti ova kuća nije upisana u katastar, ali zanimljiviji je dio kako je moguće da je Kuščević kuću sagradio na zemljištu koje nije u građevinskom području, piše Telegram.hr

U srijedu poslijepodne osvrnuo se na te navode:

''Sukladno zakonskim propisima gospodarski objekt – štala u Nerežišćima izgrađena je prema građevinskoj dozvoli te je za istu ishođena i uporabna dozvola, a predmetni objekt je služio za uzgajanje kunića i peradi. Kasnijim Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Nerežišća zabranjena je izgradnja gospodarskih objekata - štala na udaljenosti od naselja manjoj od 200 metara. Kao kompenzacijska mjera za sve dotad izgrađene gospodarske objekte koji se nalaze u tom pojasu, omogućena je promjena namjene. Stoga je za predmetni objekt ishođena građevinska dozvola za promjenu namjene, a nedugo nakon toga i nova uporabna dozvola sukladno novoj namjeni.

Prostorni plan, odnosno izmjene i dopune prostornog plana, usvojeni su odlukom Općinskog vijeća, a ne odlukom načelnika, a odnose se na cjelokupno područje Općine Nerežišća, točnije na svu gradnju unutar iste te na sve investitore pod jednakim uvjetima. Dakle, ne radi se o pogodovanju, već o izmjenama i dopunama Prostornog plana sukladno potrebama svih stanovnika Općine Nerežišća. Istina je kako sam napravio propust i nisam predao zahtjev za upis u katastar, no čim sam upozoren, predao sam navedene zahtjeve i očekujem provedbu istih. Ukoliko bude pokrenut prekršajni postupak i budem prekršajno kažnjen, postupit ću po odluci suda”.

''Sva je moja imovina uredno i transparentno navedena''

"Sva je moja imovina uredno i transparentno navedena od prvog dana, za sve nekretnine imam građevinsku dozvolu i sve je po PS-u, rekao je novinarima uoči sjednice Vlade ministar uprave Lovro Kuščević. 

"Zaboravio sam zatražiti kod katastra upis, da se evidentira kuća koja se vidi iz satelita, koju nitko ne skriva. Ne radi se o vili, nego u kući i u njoj živim. Kako je moja supruga nezaposlena i nije uhljebljena, ona se ljeti iseljava kako bi ostvarila dodatni prihod", rekao je ministar i dodao da vilu posjeduje od 2004. i da ju je zaboravio evidentirati u katastru. To je, tvrdi, učinio čim su ga novinari na to upozorili. 

U svemu tome ne vidi problem.

"Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju", kazao je novinarima.

Na pitanje kakvu poruku time šalje s obzirom da je bio ministar graditeljstva i otvarao katastar, kaže: "Šaljemo poruku da svi investitori moraju graditi kao ja, ishoditi građevinsku i uporabnu dozvolu i onda zatražiti upis u katastar. Ja sam to zaboravio napraviti i sada sam pokrenuo postupak."

Na opasku novinara kako se na fotografijama s booking.com-a u dnevnom boravku vidi i grb s prvim bijelim poljem rekao je kako u njegovoj kući ima puno umjetnina i suvenira, pa i je tamo taj grb.

"To je umjetnina?" pitali su ga novinari. 

"Da, to je umjetnina", odgovorio je ministar Kuščević.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene