Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve ispočetka

Ministar Krstičević nakon sjednice Vlade: Idemo po nove avione, najbliža su opcija američki F-16

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imamo odgovornost za sigurnost Hrvatske, za sigurnost zračnog prostora. Vjerujemo da ćemo doći do aviona koji je dobar za Hrvatsku i koji si građani mogu priuštiti, rekao je Krstičević.

Ministar obrane Damir Krstičević nakon sjednice Vlade na kojoj je jedina točka bila poništavanje Odluke o nabavi izraelskog višenamjenskog borbenog aviona F16 Barak, izjavio je da se kreće u novi proces nabave aviona.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Andrej Plenković Sjednica Vlade FOTO Pogledajte nove koeficijente u državnim i javnim službama

Istaknuo je kako bi osobno želio da to budu novi zrakoplovi.

"Ako pitate mene osobno koji je to model, to je platforma F-16. Želio bih da tu budu novi zrakoplovi, da to bude manje komada, no moramo imati odgovornost za novac poreznih obveznika. Prije svega, idemo sustavno pogledati sve moguće opcije. Vjerujem da će i naš partner SAD učiniti sve da Hrvatskoj da najbolju ponudu. Prije svega, analizirat ćemo dobro cijeli proces. Imamo odgovornost za sigurnost Hrvatske, za sigurnost zračnog prostora. Vjerujemo da ćemo doći do aviona koji je dobar za Hrvatsku i koji si građani mogu priuštiti", rekao je Krstičević dodavši kako je američki F-16 za sada najbliža opcija.

Upitan je li u prijašnjem procesu nabave aviona bilo nekih skrivenih ponuda "ispod stola", ministar je odgovorio da "kod njega toga nema". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene