Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neverbalna komunikacija

Je li ministar financija Mislavu Bagi potvrdio da odlazi iz Vlade? Odgovarao kimanjem i prstima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulazeći na sastanak užeg kabineta Vlade, ministar financija Zdravko Marić neizravno je potvrdio da odlazi iz Banskih dvora.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Mislava Bage je li mu ovo zadnji proračun, ministar financija Zdravko Marić kimnuo je glavom kao znak potvrđivanja.

Pročitajte i ovo Damir Novotny Loša vijest za premijera Ekonomski analitičar o odlasku Zdravka Marića: "Jedan od najboljih ministara" Marko Primorac u studiju Dnevnika Nove TV MARKO PRIMORAC Budući ministar financija ranije je govorio da se zalaže za veće plaće: ''Rekao sam to i ministru Mariću''

U sljedećem trenutku, kad je shvatio što je učinio, kažiprstom je zamahnuo u znak odbacivanja te tvrdnje. Iako se taj potez prstom može shvatiti i kao izraz opomene Bagi što ga je to pitao.

Otkako se pojavila informacija da će Zdravko Marić napustiti Banske dvore i svoj poslovni put nastaviti u Adris grupi, Marić je uporno ponavljao da do daljnjega ostaje u Vladi, ali ne i da ostaje do kraja mandata.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da su medijske tvrdnje da se Zakon o sprječavanju sukoba interesa mijenja zbog njega, nečija konstrukcija te poručio da taj zakon treba prepoznati sukob interesa i zlouporabe, ali ne i onemogućiti nekoga, tko je došao iz privatnog sektora u državni sektor, da se tamo i vrati. "Ja kako sam ministar financija, gdje su svi porezni obveznici, praktički sutra ne bih mogao raditi nigdje u Hrvatskoj", rekao je prije nekoliko dana odgovarajući na pitanja novinara.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene