Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavaš mu nije zamjerio

Milanović o Glavaševoj podršci: "Ograđujem se od toga. To nije moje društvo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljajući prikupljanje potpisa potpore za svoju predsjedničku kandidaturu Zoran Milanović u subotu je u Sisku izjavio kako će potpise prikupljati još dva dana, a ujedno se ogradio od potpore koju mu je ranije danas, svojim potpisom, u Osijeku dao Branimir Glavaš.

Na Gradskoj tržnici, gdje je smješten njegov izborni stožer za sisačko područje, Zoran Milanović se zadržao u razgovoru s većim brojem članova SDP-a i simpatizera, koji su mu svojim potpisima na listi dali potporu. Milanović je, pak, upisivao ma listu njihove podatke. Na pitanje novinara kako komentira potporu Branimira Glavaša, koji se potpisao na listu u Osijeku, odgovorio je da je iznenađen tim činom.

Pročitajte i ovo USS Dwight D. Eisenhower najveći je već tamo Amerika šalje borbene avione na Mediteran: "Nećemo se uključivati u sukob, ali..." Saša Kopljar, istraživanje, što Hrvati misle o ratu? POGLEDAJTE U 19 SATI Što Hrvati misle o ratu u Ukrajini? Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje

"Želim se ograditi od te podrške jer Glavaš nije moje društvo. Mislim da je to poruka Plenkoviću. Radi se o čovjeku koji je optužen za teške ratne zločine, i sud treba utvrditi pravorijek. Tu je najveći problem, nakon događaja 1991. u Osijeku gdje sud treba reči zadnju riječ, što to traje toliko dugo. To je nešto što ću kao budući predsjednik mijenjati, ako budem mogao, barem riječima i pritiskom. Taj postupak još traje i to nije pravo pravosuđe" rekao je Milanović.

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš u subotu je u Osijeku potpisom podržao predsjedničku kandidaturu SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića te izjavio kako to "nije potpis za SDP ni za približavanje SDP-u nego potpis za Zorana Milanovića kao kandidata za predsjednika Republike", a da će članovi HDSSB-a sami odlučiti kome će dati svoju potporu.

Ogradivši se od Glavaševe potpore, predsjednički kandidat Milanović komentirao i kritike aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Zadru, kako je Milanović poznat po svom padu s Patrije i servisu MIG-ova.

"Neka ona pokuša skočiti s Patrije na beton s visine od tri metra, pa onda možemo razgovarati. Ovo drugo je već komentirao Kotromanović, koji je pravi ratnik i pravi vojnik i ministar", rekao je. Ustvrdio je kako je aktualna predsjednica koja se bori za novi predsjednički mandat "danas bježala od novinara i nije se htjela suočavati s istinom".

Milanović je iz Siska otputovao za Slavonski Brod.

Glavaš Milanoviću očito nije zamjerio što se ogradio od njegove podrške jer je u Osijeku za N1 televiziju poručio:

"On je u kampanji i ja to razumijem. Svaki slobodni građanin, optuženik ili osuđenik ima pravo glasovanja. Milanović je moj izbor, očekujem da bude predsjednik svih građana i ne očekujem nikakve povlastice", kazao je. 

 

Bernardić: Nisam sretan zbog Glavaševog potpisa za Milanovićevu kandidaturu

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je izjavio da "nije sretan zbog potpisa Branimira Glavaša za predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića“, naglasivši da su stavovi i vrijednosti koje njegova stranka zastupa miljama daleko od Glavaševih.

"Ne znam i ne mogu suditi je li potpora Branimira Glavaša predsjedničkoj kandidaturi Zorana Milanovića neka provokacija. U predsjedničkim izborima svoj potpis na bilo koju listu može dati svaki građanin, ali osobno nisam sretan zbog toga. SDP-ovi stavovi i vrijednosti su nešto što je miljama daleko od stavova i vrijednosti gospodina Glavaša“, poručio je Bernardić s izborne konvencije Foruma mladih SDP-a te podsjetio kako Glavaš ima i nepravomoćnu presudu za ratni zločin'“.

Socijaldemokratske vrijednosti su sloboda, jednakost, pravednost i u Hrvatskoj ne smije biti bitno jesi li Hrvat, Srbin, musliman, katolik, pravoslavac, rekao je istaknuvši da je za SDP "jedino bitno jesi li čovjek".

Na pitanje misli li da je Glavašev potpis za Milanovića izbijanje argumenata za spočitavanje predsjednici Kolindi Grabar Kitarović za to što je Milan Bandić potpisao za njenu kandidaturu, Bernardić je odgovorio da ne misli komentirati predsjedničku kampanju, osim ovoga što je smatra nužnim. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene