Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NACIONALNE MANJINE

Bandić odustao od promjene Statuta: "Razočaran sam i tužan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao je prijedlog za promjenu Statuta Grada Zagreba s dnevnog reda Gradske skupštine prema kojem bi nacionalne manjine dobile svoje zastupnike u Skupštini.

"Znam da danas nije raspoloženje da to prođe, vidim i sa lijeva i sa desna da se to neće prihvatiti", rekao je Bandić, dodajući da je "razočaran i tužan" zbog toga te da povlači svoj prijedlog o kojemu onda Skupština nije ni raspravljala.

Pročitajte i ovo Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om Slika nije dostupna uzavrela sjednica Izbacili ga redari: Predsjednik Skupštine Tomaševiću nije dao govoriti jer je podigao "krivi karton"

Bandić je prethodno predložio da se Statutom propiše pravo na zastupljenost nacionalnih manjina kojim bi pripadnici srpske manjine imali pravo na tri, bošnjačke dva, a albanske na jednog gradskog zastupnika.

Većina zastupnika tom se prijedlogu usprotivila smatrajući da Bandić time želi svojoj listi osigurati dodatne zastupnike te da će njime samo produbiti jaz između većinskog naroda i nacionalnih manjina.

Iako je odustao od prijedloga, Bandić je najavio da će razgovarati i dalje s predstavnicima nacionalnih manjina.

Uoči sjednice pred Gradskom skupštinom je održan prosvjed inicijative "I mene se pita" protiv Bandićevog prijedloga za omogućavanje pripadnicima nacionalnih manjina na svoje gradske zastupnike. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene