Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve će reći

Bandić prijeti: "Visili su pred mojim vratima i tražili protekcije, a mene prozivali. Imam debelu knjigu s imenima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić zaprijetio je da će krajem rujna objaviti imena onih koji su ga tražili usluge, a zatim ga prozivali za protekcionizam.

Uoči sjednice Gradske skupštine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za novinare "Akti gradonačelnika".  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo 15 minuta nakon pada Pljušte reakcije na pad GUP-a, odmah odgođeno glasanje u Saboru: "Nakon ovoga možda slijede parlamentarni izbori" Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba Burna sjednica Nakon Bandićeva govora prekinuta maratonska sjednica Gradske skupštine

Novinare je zanimalo hoće li se kandidirati za predsjednika, odnosno hoće li na izborima biti jedan ili dva Milana Bandića, s obzirom na to da je u srijedu svoju kandidaturu najavio i redatelj Milan Bandić, prije poznat pod imenom Dario Juričan. 

Rekao je da nije čuo za to i da ne želi pričati o tome jer to smatra gubljenjem vremena. 

Pitali su ga i za dva nova gradska ureda i optužbe oporbe da njima pogoduje koalicijskim partnerima.

"Neću polagati račune oporbi, kako ću osobno posložiti stvari u uredima, da bolje funkcioniramo i budemo veći i bolji servis građanima te logistika poduzetnicima. To su moje ovlasti. Ne zapošljavamo nove ljude, dijelimo logičke cjeline da bi bili još efikasniji, djelotvorniji i transparentniji", rekao je. 

Komentirao je i izmjene GUP-a. Rekao je da su Bandićeve možda bile fontane i cvjetni prolaz, ali da GUP nije Bandićev. 

"GUP ima određenu proceduru po kojoj vozimo, nudimo partnerski i normalan odnos. Nemam razloga biti nervozan, ništa posljednjih 19 i pol godina nisam napravio da nije bilo otpora, ali nisam odustao. Hrvatska nema takvih ljudi, da imamo, od zemlje bismo za 10 godina napravili Njemačku. Osobno sam nesretan zbog toga, ali što se tiče GUP-a, mirno spavam", rekao je Bandić i nastavio. 

Više ništa neće biti isto

"Poštujemo proceduru i zakon. Ustavna tužba ide svojim tijekom jer smo mi kažnjeni, jedini grad na kontinentalnoj Hrvatskoj koji mora tražiti tu suglasnost, kršimo Europsku povelju o lokalnoj samoupravi, kršimo masu stvari, a to je sve nastalo u onoj famoznoj Vladi, gospodina čiji su tadašnji službenici pisali protuzakonito rješenje o mom porezu na kampanju od 18,5 milijuna kuna. To je sve nastalo u to vrijeme. Morate to znati, a o tome ću nešto više reći koncem devetog mjeseca, rekao sam da ništa više neće biti kao što je bilo. Sad sam vam otkrio dio onog što će biti", rekao je Bandić.

Dodao je će tada govoriti o licemjerstvu.

"Bandić nakon 20 godina, izvršavajući drugu izvršnu funkciju ove zemlje treba progovoriti o licemjerstvu, o duplom moralu svih onih koji su visili pred vratima gradonačelnika i tražili kojekakve protekcije. Nešto ću o tome reći. Neće mirno spavati nakon toga, budite sigurni. A ja ću mirno spavati. Treba reći Hrvatskoj u lice. I o nekim ljudima poimence što ih ide, pa šta koštalo da koštalo. Moraju se jednom baciti karte na stol", pričao je.

"Stigmatizirati Bandića da vodi spregu familijarnosti, rodjaštva, da zapošljava po ovom i onom ključu, a dotle od mene traže to isto, a ja to ne radim. Da bi zamaglili po onoj Njegoševoj 'ne pada snijeg da prekrije brijeg nego da prekrije trag', e bogami ćemo morati nešto reći na tu temu. Sad sam vas malo iznenadio", rekao je Bandić. 

Nije htio precizirati na koje je ljude mislio. Ponovio je da čeka kraj devetog mjeseca.

"Znate vi koliko ja debelu knjigu ovdje imam. I to dobro zakopanu", rekao je Milan Bandić.

   

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene