Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjeni sajmovi i prodaja

Bandić podržao postavljanje kućica na Jelačićevu trgu: "Crni petak je jučer bio! Koga vi pravite bedastim?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Advent ove godine će, zbog epidemioloških mjera, biti u puno skromnijem izdanju od dosadašnjih. Zagrebački obrtnici nezadovoljni su takvim rješenjem.

Iako je odlukom Nacionalnog stožera zabranjeno održavanje sajmova i prigodna prodaja, na Trgu bana Jelačića je postavljeno deset kućica. Obrtnici poručuju da su nezadovoljni novim mjerama Stožera.

"Jednostavno nema smisla da se na otvorenom prostoru prigodna prodaja zabranjuje dok se takve stvari u velikim šoping centrima dozvoljavaju", kazao je predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar.

Iz Nacionalnog stožera poručili su da se radi o kršenju mjera, ali o sankcijama ne žele govoriti. S druge strane, obrtnicima je podršku dao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je naglasio kako je u petak bio Crni petak te da je šoping centrima sve dozvoljeno.

"Crni petak je jučer bio! Pa koga vi pravite bedastim? Crni petak, možda ste i vi bili u šopingu. Velikim igračima u šoping centrima je sve dozvoljeno. Malim ljudima, zagrebačkim obrtnicima - nije dozvoljeno ništa! Dok sam ja gradonačelnik Zagreba, neće biti diskriminacije zagrebačkih obrtnika", kazao je Bandić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvoren stacionar Prvi pacijenti stigli u Arenu: "Srednje su životne dobi, imaju lakše kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oglušio se na zapovijedi Velika racija zagrebačke policije, zbog širenja zaraze priveden vlasnik kluba

Ranije je najavljen ovogodišnji zagrebački Advent uz epidemiološke mjere. Bandić je rekao da će se Advent održati uz održavanje mjera i odgovorno ponašanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene