Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u svečanoj loži HNK-a

Državni odvjetnik pisao Vladi nezadovoljan što je sjedio pokraj Bandića, oni mu odgovorili: "Raspored sjedenja bio je prema redu prvenstva"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s tri sudska procesa na leđima sinoć je u svečanoj loži Hrvatskog narodnog kazališta sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. Oglasio se DORH. Potom je reagirala i Vlada.

Državno odvjetništvo priopćilo je da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić potvrdio organizatorima svoj dolazak i organizator je, slijedom toga, mogao napraviti raspored sjedenja kojim se neće dovoditi u sumnju samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om

''Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske smatra kako je ostanak u loži prema dodijeljenom mu rasporedu protokola, a s kojim prethodno nije bio upoznat, bila primjerena reakcija na događanju tako visokog međunarodnog ranga, ali je kao reakciju na neprimjeren raspored sjedenja uputio danas Vladi Republike Hrvatske pismo u kojem je, s obzirom na to da se radilo o osobi protiv koje državno odvjetništvo vodi kaznene postupke, izrazio negodovanje načinom na koji je bio uređen raspored sjedenja na navedenom događanju, čime je mogla biti pobuđena sumnja javnosti u samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini'', priopćili su.

Istodobno Jelenić naglašava da njegovo sjedenje u neposrednoj blizini drugog uzvanika protiv kojeg se vodi kazneni postupak, na događanju ovakvog karaktera u službene svrhe, ni na koji način ne utječe na postupanje državnog odvjetništva u određenom predmetu koje je, naglašavaju, propisano i vođeno isključivo odredbama relevantnih zakona.

Bandiću je bilo ugodno

''Ja vam mogu reći da sam se ugodno osjećao, program je bio fenomenalan, sjedio sam u loži broj sedam, tamo gdje je protokol Vlade smjestio državne dužnosnike i sudomaćina, gradonačelnika Zagreba'', komentirao je Milan Bandić to kako se sudbina poigrala da na svečanosti u HNK-u sjedi u blizini onoga koji ga istražuje. Kaže Bandić da misli da je s njim sjedio i Dražen Jelenić, ali da tome nema što oduzeti ni dodati.

 

''Protokol Vlade smjestio je gradonačelnika tamo gdje treba, a gradonačelnik ide tamo gdje je pozvan i gdje ga smjeste'', objasnio je. ''Čelo je tamo gdje ja sjedim'', pozvao se na Churchillovu izjavu.

Na pitanje je li mu bilo neugodno odgovorio je da mu ništa nije neugodno i da pravda na kraju uvijek pobijedi. ''Ovo nije '45. i '46., ne možete vješati čovjeka, presumpcija nevinosti vrijedi i za zagrebačkog gradonačelnika'', rekao je.

O svemu se oglasila i Vlada

"Protokol je u svrhu organizacije svečanog koncerta u prigodi obilježavanja hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije pripremio raspored sjedenja uzvanika prema redu prvenstva, uvažavajući i velik broj međunarodnih gostiju", kratko su priopćili iz Banskih dvora. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene