Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izuzetno opasno vrijeme

IZDANO CRVENO UPOZORENJE Stiže još snijega i kiša koja se ledi na tlu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zimski uvjeti na cestama, nove oborine, kiša koja se ledi na tlu... samo su dio trenutne situacije u Hrvatskoj. Vozači se upozoravaju na oprez.

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za unutrašnjost Hrvatske. A to, kako piše na stranicama DHMZ-a, znači da je 'vrijeme izuzetno opasno, da je prognoziran iznimno intenzivan meteorološki događaj te da su moguće velike štete i nezgode na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život'.

'Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere', stoji na stranicama DHMZ-a.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Slika nije dostupna HRVATSKA U "CRVENOM" Snijeg u Konavlima, u Zagrebu 150 ekipa Zimske službe posipa glavne prometnice u gradu

Prognoza vremena za utorak

Umjereno do pretežno oblačno. U početku suho, a zatim uz povremenu oborinu, osobito poslijepodne i navečer, izvijestio je u utorak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Na Jadranu kiša, na sjeveru lokalno moguće i izraženija, a u unutrašnjosti snijeg i kiša koja se ledi na tlu. Vjetar na kopnu slab južni i jugoistočni, u gorju jugozapadni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka od -3 do 2, na moru uglavnom između 8 i 13 stupnjeva Celzijusovih.

HAK: Zimska oprema je obvezna

Zbog snijega se vozi otežano na pojedinim cestama u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji te dijelu Hrvatskog primorja. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti i dijelu Dalmacije. Ima je i na autocesti A1 između čvorova Žuta Lokva i Zadar 2, na mostu Krka te između Ploča i Čarapina. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i naćin vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Iz HAK-a podsjećaju vozače da je od 15. studenog 2015. god. do 15. travnja 2016. godine obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene