Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni dan djeteta

Zamjena uloga: Ministrica Murganić provest će dan kao dijete u udomiteljskoj obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je Međunarodni dan djeteta, a njegovim obilježavanjem želi se senzibilizirati javnost i ustanove za potrebu zaštite maloljetnika od zlouporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Cilj je i zaštititi te unaprijediti dječja prava.

Resorno ministarstvo povodom današnjeg dana organizira zamjene uloga pa će tako ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić provesti jedan dan kao dijete u udomiteljskoj obitelji i kao korisnica podrške Centra za pružanje usluga u zajednici "Izvor" u Selcu.

Pročitajte i ovo Tatjana Štritof, privremena ravnateljica Zavoda za soc. rad nakon slučaja šestogodišnje djevojčice Privremena ravnateljica Zavoda za socijalnu skrb poručila: "Ne bih rekla da je sustav pred raspadom" Ilegalna uzgajivačnica oglasio se gradski azil Dumovec zatrpan pozivima građana: Nakon mučnog slučaja uhvaćenog "štancera", građani pohrlili udomiti štence

Pravobraniteljica upozorava na važnost položaja djece u društvu.

„Mislim da zajedno kao članovi društva, kao zajednica, kao svako od nas pojedinačno, i ured, imamo puno posla kako bismo osnažili položaj djece u našem društvu“, kaže pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac pak kaže kako država mora osigurati dostojanstveni život roditeljima kako bi mogli uzdržavati djecu.

„To međutim danas nije slučaj, vrlo je tekso naći obitelj koja može dostojanstveno živjeti od sveoga rada“, kaže Glasovac.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene