Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slave zadnji dan škole

Maturanti na ulicama: U Rijeci bacili dimnu bombu, u Zagrebu se kupali u Manduševcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici završnih razreda srednjih škola danas slave završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Diljem Hrvatske učenici završnih razreda srednjih škola danas slave posljednji dan nastave i srednjoškolskog obrazovanja. Srednjoškolci su okupirali ulice i trgove diljem zemlje, a na Danu zagrebačkih maturanata očekuje se njih oko 6000.

Pročitajte i ovo Stravična prometna nesreća kod Stare Gradiške - 1 Očevid u tijeku FOTO Detalji velike nesreće kod granice: Teretnjak se zabio u kolonu, vozila smrskana, ozlijeđeno 18 osoba, među njima i djeca Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Poginuo i motorist Stravični detalji tragedije u Dalmaciji: U plamtećem automobilu bili su mlada majka i dijete, njoj nije bilo spasa

Zagrebački program počeo je u 11 sati na Trgu bana Jelačića, a u 11:55 maturantima se obratio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je zatim točno u podne poveo povorku s maturantima od Trga bana Jelačića prema jezeru Bundek.

I ove godine neki su maturanti pretjerali u slavlju. Tako su Riječani bacili dimnu bombu nasred Korza, javlja Radio Korzo. A u Zagrebu je, naravno, nezaobilazno bilo kupanje u fontani Manduševac.

Posebna regulacija prometa

Podsjetimo još jednom da je zbog norijade u Zagrebu danas na snazi posebna regulacija prometa.

Zbog prolaska maturantske kolone za promet će u potpunosti biti zatvorena trasa njihova kretanja od Trga bana Jelačića, preko Praške, Zrinjevca, Strossmayerova i Tomislavova trga, Mihanovićeve, Miramarske, Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice, Mosta slobode, Ulice Damira Tomljanovića Gavrana do ulaza u park Bundek.

"Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će navedenim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan”, izvijestila je u ponedjeljak zagrebačka policija.

Tramvajski će promet od oko 11:30 do 12:30 biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i odvijat će se obilazno prema organizaciji ZET-a.

Autobusni promet s terminala Pothodnik od oko 12 sati do 13 sati s redovnih linija bit će preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Držićevu aveniju te dalje redovnom trasom.

Obilazni su pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok – zapad: Slavonska avenija, Zagrebačka avenija te Avenija Dubrovnik, a u pravcu sjever –jug: Držićeva avenija, Šubićeva ulica, Jadranski most, Savska cesta te Jadranski most, Selska cesta.

Građanima, putnicima i vozačima policija preporučuje da u vrijeme Norijade izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba te prometnice kojima će se kretati veliki broj pješaka. (Hina/Ma.B.)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene