Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Maskirani navijači bocama i kamenjem napali Delije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Bobota, nedaleko od Vukovara, naseljenom većinskim srpskim stanovništvom, na godišnju skupštinu Delija, navijača Crvene Zvezde, upala je skupina od 30-tak maskiranih mladića naoružanih bakljama, bocama i kamenjem te napala sudionike skupštine.

Redovita godišnja skupština Delija započela je oko 11sati, a napadači su upali oko pola sata kasnije.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Policija je pokušala spriječiti napadače da upadnu u dvoranu, ali nije uspjela, jer su maskirani mladići napali i njih.

'Desetak njih uspjelo se probiti kroz blokadu dvojice policajaca te ući u dvoranu, pri čemu su se sukobili s članovima 'delija' uz uporabu bengalki, a razbijane su pivske boce i isprevrtan namještaj', rekao je zamjenik načelnika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Miroslav Janić, dodajući da je na skupštini bilo nazočno i nekoliko predstavnika i nogometaša Crvene zvezde, koji nisu ozlijeđeni.

U tučnjavi je lakše je ozlijeđeno pet punoljetnih osoba, među kojima dvojica policajaca, i jedno dijete.

Nakon što su izgurani iz dvorane, napadači su se razbježali. 

Policija je uhitila dvojicu od kojih se za jednog pouzdano može tvrditi da je sudjelovao u napadu na policajce, a živi na osječkom području, rekao je Janić, dodajući da je u tučnjavi oštećeno i osobno vozilo 'kia pride' osječkih registarskih oznaka.

Policija je također potvrdila kako se pretpostavlja da navijači pripadaju nekoj od hrvatskih navijačkih skupina.

Ostali su napadači uglavnom uspjeli pobjeći automobilima. 

U ometanju skupštine, kako je rekao Janić, sudjelovalo je tridesetak mlađih osoba koje su u Bobotu došle u nekoliko osobnih automobila osječkih registarskih oznaka.

Prema neslužbenim informacijama nekoliko napadača, koji nisu uspjeli pobjeći, također je pretučeno u samom mjestu, a policija je privela nekoliko izgrednika.

Napadači su, prema neslužbenim informacijama, pripadnici navijačke skupine Kohorta iz Osijeka, a cilj im je bio spriječiti osnivanje podružnice Delija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene