Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktiviranje 6+6

Martina Dalić sljedećih godinu dana primat će plaću, iako ne radi. Isplatit će joj još 166.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, dva tjedna nakon ostavke, odlučila je iskoristiti svoje zakonsko pravo i uzeti još šest mjeseci punu, a sljedećih šest pola plaće koju je imala na funkcijama.

Dalić će tako sljedećih šest mjeseci na račun sjedati plaća od 18.470 kuna, a potom sljedećih šest mjeseci iznos od 9.200 kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

"Gospođa Martina Dalić podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika" potvrđeno je za Dnevnik Nove TV iz Vlade.

Ona će naknadu primati dok ne nađe drugi posao na kojem će početi raditi, a ako odluči svih godinu dana primati naknadu, ukupno će na račun dobiti nešto više od 166.000 kuna.

Prema zakonu, Dalić nije dopušteno zapošljavanje u bilo kojoj privatnoj tvrtki na poziciji u upravama u roku godinu dana otkako je napustila Vladu.Naknadu će primati dok ne nađe drugi posao na kojem će početi raditi.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene