Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz kuhinje ne izlazi satima

Mama mu je i dalje u čudu: Kako 17-godišnji Marko svoj hobi pretvara u uspješan posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogodi se da iz kuhinje ne izađe nekoliko sati. Svoju strast provodi u djelo čim uhvati malo vremena, a vrhunske fotografije obožavanih slastica dovele su i do brojnih poslovnih prilika. Marko Josipović ili, kako ga mnogi zovu, 'Marko Bakes', sedamnaestogodišnjak je koji svoj hobi polako pretvara u posao, a iskustva mu ne manjka jer slastice priprema već osam godina.

U dobi od devet godina prvi je put zatražio svoju mamu da mu prepusti kuhinju. Kako sam kaže, radilo se o jednostavnom čokoladnom biskvitu koji je, bez obzira na to što je to bio njegov prvi pokušaj, uspio. Danas se ne ustručava isprobati i mnogo kompliciranije recepte. Ljubav za kolače i pripremu koja često potraje i nekoliko sati objašnjava jednostavnim riječima: "Volim raditi kolače jer volim jesti."

Pročitajte i ovo PR MrCakesie set Set od 137 komada koji će u vama probuditi želju za ukrašavanjem slastica - rezultati vašeg umijeća bit će vidljivi odmah Slika nije dostupna ZASLADIO ŽIVOT GENERACIJAMA Preminuo čovjek koji je stvorio Domaćicu i Plazma kekse: ''Nisam ih zaštitio, uvijek sam smatrao da sve to pripada narodu''

Dvije godine od početka njegova kulinarskog hobija Marko se počeo koristiti i društvenim mrežama. Osim uobičajenih aktivnosti kojima se ljudi bave u online svijetu, vrlo je mlad uočio i moć koju društvene online platforme imaju. Shvatio je da do publike koja će pratiti njegov sadržaj može doprijeti na jednostavan način. Uz mobitel koji garantira dobru fotografiju, Huawei P10, Marku ne treba ništa više jer kreativnost i talent potreban za izradu slastica već ionako ima u sebi.

„Prva slastica koju sam napravio za dragu osobu su 'Fortune Cookies' u koje sam stavio i papirić s porukom“, kaže Marko Josipović.

Društvena online platforma na kojoj Marko najviše voli objavljivati svoje recepte i fotografije slastica koje je sam pripremio jest njegov blog Marko Bakes i jedna od najpopularnijh mreža današnjice – Instagram, na kojoj objavljuje na profilu marko_bakes. Na svom blogu piše na engleskom jeziku kako bi njegove objave dosegnule globalnu razinu. Od pogleda na njegov profil na Instagramu u nekoliko sekundi možete ogladniti jer koliki trud ulaže u pripremu i izradu slastica, toliki ulaže i u aranžiranje potrebno za savršenu fotografiju.

"Nitko me nije učio fotografirati, iako u obitelji imam kvalitetne fotografe. Mislim da najbolje učim metodom pokušaja i promašaja", kaže 17-godišnji Marko.

Nakon što su se društvenim mrežama počele širiti njegove fotografije i objave, upiti za poslovne suradnje postajali su sve češći. Sudjelovao je i u pripremi slastica na poznatim zagrebačkim događajima, pripremao brendirane kolače, a često s njim kontaktiraju brendovi iz svijeta kulinarstva s kojima ostvaruje suradnje.

 

A post shared by Marko Josipović (@marko_bakes) on

 

Pred Markom je još jedna godina srednjoškolskog obrazovanja u X. gimnaziji Ivan Supek. Donedavno je zamišljao kako će njegov nastavak školovanja ići u kulinarskom smjeru, ali kaže kako ne želi odbaciti ni mogućnosti koje bi mu ponudila matematika, pa je sada njegova želja upisati Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu. A obećaje nam, kuhanjem će se baviti svake slobodne minute, a jednog dana svoju ljubav i hobi pretvoriti u pravi poslovni plan.

 

Sadržaj je napravljen u suradnji s "Huawei Hrvatska" i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene