Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kultura i državna imovina

Dolazi umjesto Marića: Tko je Mario Banožić, ekonomist i lovac, budući ministar državne imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Banožić predstojnik je Ureda državne imovine u Vukovarskoj županiji. Rođen je 10. ožujka 1979. godine u Vinkovcima.

Mario Banožić zamijenit će ministra Gorana Marića na čelu ministarstva Državne uprave. Rođen je 10. ožujka 1979. u Vinjovcima, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku smjer marketing-management. U poduzeću Santini zaposlio se 2003. kao komercijalist za uvoz i izvoz. Godinu dana kasnije zapošljava se kao generalni direktor u tvrtki Son-Ugo-Cor. Obnašao je dužnost voditelja odsjeka za turizam Vukovarsko-srijemske županije, godinu dana kasnije počeo je raditi kao asistent na Veleučilištu Lavoslav Ružička.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Novi ministar državne imovine dr. sc. Mario Banožić je član HDZ-a iz Vinkovaca.

Krajem 2017. godine imenovan je predstojnikom Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a prije je bio pročelnik za kulturu i turizam Grada Vinkovaca.

Član je Središnjeg odbora stranke i člana Središnjeg odbora Akademske zajednice HDZ-a 'dr. Ante Starčević'.

Iz njegove je imovinske kartice vidljivo da ima prijevljeno prebivalište u Vinkovcima. Mjesečna mu je plaća dosad iznosila 15.500 kuna. U braku je, a on i supruga podigli su kredit u iznosu od 105.000 kuna svaki. Mjesečna rata iznosi 960 kuna. Također, novi ministar otplaćuje i kredit od 15.000 eura.

U vlasništvu ima stan od 81,97 kvadrata u Vinkovcima. Vozi automobil Hyundai Tucson 2.0 iz 2008. te Nissan Terraneo.

Predsjednik je udruge Cromar - Hrvatske udruge za marketing, član je Izvršnog odbora Lovačkog društva Sloga Vinkovci, te je član Lovačkog društva Vinkovci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene