Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demograf o demografiji

Marin Strmota otvorio Facebook stranicu ''Hrvatska izumire''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marin Strmota, bivši državni tajnik u Ministarstvu demografije koji je na konferenciji za novinare o demografskoj revitalizaciji prošlog tjedna nenadano dao ostavku otvorio je Facebook stranicu.

Mladi demograf, Marin Strmota, koji je pažnju javnosti dobio nakon što je naprasno na konferenciji za novinare dao ostavku na mjesto državnog tajnika, otvorio je Facebook stranicu ''Hrvatska izumire''.

Pročitajte i ovo Vijetnamci angažiranje botova Vijetnamci lajkaju HDZ: "Svi ih kupuju. Netko kupuje iz Vijetnama, netko iz Kozari Puteva" Slika nije dostupna Bivši državni tajnik na Facebooku Odblokirana stranica Marina Strmote: "Blokada je naša realnost dok svaki dan gubimo 150 stanovnika"

''Dragi svi, zahvaljujem svima od srca na porukama podrške koje su mi praktički zatrpale sve komunikacijske kanale i dale mi snage da se obratim svima!'', poručio je na stranici.

Strmota je doktor znanosti, a do stupanja na dužnost državnog tajnika 2016. radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u zvanju docenta. Doktorirao je na istom fakultetu, i to upravo na području demografije. Predavao je na Katedri za demografiju.

Ostavku je dao nakon pitanja novinarke Nove TV Barbare Štrbac o tome što je točno novo u mjerama koje su predstavljene javnosti. Kako novosti nije bilo, Strmota je odgovorio: "Slažem se s vama i ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi, kao demograf, mladi čovjek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na svoje mjesto državnog tajnika. Jer država izumire. Imamo najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mladi čovjek, kao čovjek Republike Hrvatske, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom", rekao je tada Strmota.

I Svjetski savez mladih Hrvatska upozorio je da voda je po pitanju demografije došla do grla. Politika, od Vlade, oporbe pa sve do predsjednice, samo je na riječima smatraju strateškim pitanjem. Mladi žele ostati u Hrvatskoj, poručuju, ali problem su nesigurna primanja, radna mjesto, stambeno pitanje. "Umjesto da se svađaju kako će nam se gospodarstvo popraviti, kako će nam se obrazovanje popraviti oni nama šalju poruke javno da bi bilo najbolje da se pokupimo i odemo i onda jedno takvo ključno pitanje stave u ministarstvo gdje su još četiri druga resora utrpana u jednu stvar", istaknula je Jelena Slavić Miljenović voditeljica zagovaranja SSMH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene