Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije se nižu

Vjeroučitelj zbog čijeg je govora na prosvjedu reagirala i Riječka nadbiskupija: "U kaosu sam zbog svega"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najzapaženijih govora na skupu održanom u ponedjeljak bio je onaj riječkog vjeroučitelja Marina Miletića, a iako sindikati u njemu ne vide problem, oštro je reagirala Riječka nadbiskupija

„Gospodine premijeru i drugi političari, ovo je Liga prvaka! Štrajkamo zato jer nas opterećuju nepotrebnom birokracijom. Dolje lumeni! Dolje. Štrajkamo zato jer nas svatko, pa i oni koji imaju najviše problema sami sa sobom mogu anonimno prijaviti. Ne želimo anonimne prijave!“ grmio je riječki vjeroučitelj Marin Miletić sa pozornice skupa.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Govor Miletića užario je Trg bana Jelačića i 40 tisuća prosvjednika. A da su upravo to pitanja koja opterećuju učitelje, misle i naši sugovornici.

Profesor matematike i fizike iz Osnovne škole u Kraljevici, Rifat Ramčić, istaknuo je nedostatak kvalitetne tehnologije kao najveći problem.

„S obzirom da sve škole među njima i naša nisu opremljene bežičnim internetom da se možete spojiti bilo gdje u školi, dio posla zato ne možete obaviti bilo gdje u školi nego morate nastaviti doma“ objašnjava Ramčić.

Sindikalna povjerenica SHU-a Vesna Musulin pak uvjerava da nemaju nikakvih problema s prihvaćanjem kritike bilo u kojem smislu odgojno obrazovnog procesa koji se provodi u školama. Ipak, Musulin ističe kako bi bilo fer i da „bilo koji anonimus ima svoje ime i prezime“.

I dok oni u govorniku ne vide ništa sporno, riječka nadbiskupija ogradila se od govora vjeroučitelja Miletića na skupu. U priopćenju kažu da o svom govoru nije obavijestio Katehetski ured niti mjerodavne osobe u nadbiskupiji. Također nije dobio niti suglasnost za službu sindikalnog povjerenika u srednjoj školi u kojoj je zaposlen.

Organizatori skupa ne dijele mišljenje riječke prvostolnice. Tako Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama inzistira na tome da nema „ni jednog slova od kojeg bi se nitko od zaposlenih trebao ograditi od onoga što je Marin Miletić izgovorio“.

A što o svemu kaže sam Miletić, nismo čuli. U SMS porukama poručuje da je zbog svega u kaosu te kako mu treba vrijeme da sabere misli.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene