Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Ilici, dvije osobe poginule

Marin Kamenički osuđen na 4 i pol godine zatvora: "Presuda mora biti poruka, a ne odmazda"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za izazivanje prometne nesreće u kojoj su prije dvije godine na zagrebačkoj Ilici poginule dvije osobe Marin Kamenički jutros je osuđen na 4 i pol godine zatvora.

Marin Kamenički (23), koji je u kolovozu 2018. usmrtio dvije žene jureći u sportskom mercedesu Ilicom gotovo 200 kilometara na sat, nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora, a nakon izvršenja kazne neće smjeti voziti još pet godina.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Varaždina - 4 Tragedija kod Varaždina Maleno mjesto zavijeno u crno, sumještani se opraštaju od poginulih: "Žalosno je"; Policija poslala posebno upozorenje Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Nepravomoćnu presudu u utorak je objavila sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Irena Kvaternik nakon suđenja iza zatvorenih vrata dovršenog u svega sedam dana.

Obrazlažući presudu sutkinja je kazala da na Kameničkog nije primijenjen blaži Zakon o sudovima za mladež, iako je u vrijeme nesreće bio mlađi punoljetnik.

"Presuda mora biti poruka, a ne odmazda", kazala je sutkinja Kvaternik, dodavši da je pri odmjeravanju kazne sud ocijenio niz olakotnih i otegotnih okolnosti.

Olakotno mu je bilo kajanje, priznanje te isprika obitelji unesrećenih, a otegotna brza i obijesna vožnja koja je dovela do teških posljedica.

Kameničkog se teretilo da je 23. kolovoza 2018. u 21:10 u Zagrebu Ilicom vozio Mercedes C63 AMG sjevernim kolničkim trakom prema zapadu, i to brzinom od 195 kilometara na sat, iako je ograničenje bilo 50. U prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije žene.

Kod kućnog broja 442 izgubio je nadzor nad vozilom te udario u rubni kamen. Auto se zarotirao i prešao na suprotnu stranu kolnika. Pritom su se otvorila suvozačeva vrata na njegovu automobilu, pa je sa suvozačeva sjedala iz automobila ispala suvozačica i u nju je udario osobni automobil marke Renault Clio.

Automobil Marina Kameničkog i dalje se nekontrolirano kretao. Nastavio je gurati automobil marke Opel Astra te ga je odbacio na betonski potporni zid. Nakon toga je i automobil Kameničkog udario u betonski potporni zid, odbio se od njega i u daljnjem kretanju prešao na drugu stranu kolnika Ilice te udario u još jedno vozilo. Tada se automobil Kameničkog zaustavio i zapalio.

U prometnoj nesreći poginule su Kameničkova suvozačica i suvozačica iz Opel Astre. Vozač Opel Astre zadobio je teške i po život opasne ozljede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene