Obavijesti Video Pretražite Navigacija
postupak ipak ide dalje

Neočekivani obrat: Mara Tomašević povukla sve optužbe za obiteljsko nasilje protiv supruga, župana Alojza Tomaševića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mara Tomašević povukla je sve optužbe protiv svojeg supruga Alojza Tomaševića, župana požeško-slavonskog, koji je danas isključen iz HDZ-a.

Da je Mara Tomašević odustala od optužbi protiv supruga Alojza Tomaševića, potvrdila je Novoj TV zamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi Mirjana Madunić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održane završne riječi Nastavljeno suđenje Alojzu Tomaševiću za nasilje u obitelji: "Ovdje sam zapravo ja žrtva" Slika nije dostupna Optužbe za nasilje u obitelji Tomašević se nije pojavio na ročištu: "Ovo prelazi granicu ukusa. Ako ne dođe sljedeći put, dovest će ga policija"

Potvrdila je da je gospođa Tomašević, koja je svojeg supruga optužila za obiteljsko nasilje, došla na sud u prijepodnevnim satima i dala izjavu u kojoj stoji da želi povući sve optužbe i izjave protiv supruga te da nije zainteresirana za kazneni progon.

Sutkinja Madunić pojasnila je da postupak ide dalje jer se radi, o kako kaže, kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.

Alojz Tomašević jednoglasnom je odlukom Visokog suda časti HDZ-a danas izbačen iz stranke nakon što je on objavio da će sam izaći iz HDZ-a, ali da neće dati ostavku na mjesto župana.

Mara Tomašević krajem u listopadu prošle godine odlučila je prijaviti supruga nakon, kako je tvrdila, dugogodišnjeg zlostavljanja. Početkom ove godine požeško Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Tomaševića u kojoj je navedeno da je "od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu".

Kada ga je supruga prijavila za nasilje, Tomaševiću je bila određena i zabrana prilaska. Žive u istoj kući.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene