Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Nogometno nadmetanje na otočki način

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zima na otoku duga je i ponekad dosadna. No nije takva i nogometašima čak 12 klubova Hvarske nogometne lige. Utakmice igraju svaki vikend na pet otočkih igrališta.

Utakmice Hvarske nogometne lige prava su poslastica zimskih dana na otoku. Od 25 naseljenih mjesta na Hvaru, njih 12 ima svog predstavnika u ligi, iako im broj stanovnika često ne prelazi nekoliko desetaka ili stotina. 

Pročitajte i ovo Općina Jelsa Vratili zgradu u posjed Napeto na Hvaru: Načelnik sa zaštitarima "zauzeo" sporni kat zgrade, mještani vikali: "Jelsa je naša!" Ilustracija Na Hvaru Napili se pa mahali nožem i vrijeđali žene: Dohvatili se i policajaca, no nisu se dobro proveli

Svaki vikend nogometaši odmjeravaju snage na pet otočkih igrališta. Prate ih navijačke skupine i lokalni radio.

Proteklog je vikenda održana utakmica 4. kola. U dvoboju na travnjaku bolji od NK Vatre iz Poljica, bio je NK Levanda iz Velog Grablja. 

NK Levanda, koji je tom pobjedom zauzeo prvo mjesto na ljestvici, posebno je zanimljiv jer dolazi iz mjesta koje ima samo 21 stanovnika, a u klubu igra čak 30 igrača.

Prošlogodišnji prvak Hvarske nogometne lige je NK Poskok iz Pitvi, mjesta iznad Jelse u kojem živi 81 stanovnik. 

Otočki nogometaši strastveno vole nogomet, za svoje nastupe i transfere ne dobivaju novac, ipak važno je postati otočki prvak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene