Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna ampula 640.000 kuna

Malena Tea primila je prvu dozu spasonosnog lijeka, majka se rasplakala od sreće: "To je stvarno to!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestomjesečna Tea, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, danas je napokon dobila prvu dozu posebno skupog lijeka. Djevojčica se zasad osjeća dobro.

"Kad je došla ujutro kutijica s lijekom, kad sam ju vidjela, odmah sam se rasplakala od sreće jer je to značilo da je stvarno to to!" rekla je za Novu TV presretna mama Ivona Matijević.

Pročitajte i ovo Lijekovi, ilustracija samo u prvom valu pandemije Kontroverzni lijek za malariju kojeg je protiv COVID-a koristio i Trump vjerojatno uzrokovao više od 17.000 smrti Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto

"640 tisuća kuna je jedna ampula, a učinak se tek može procijenti tek nakon 6 doza", pojasnio je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb.

"Vjerujemo struci da će pomoći malenoj djevojčici. Inače, odluka o davanju lijeka ide na teret bolničkog limita, ministar Kujundžić upoznat je sa svime", ističe Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Podsjetimo, malena Tea bila je prvi kandidat za primanje lijeka kojeg nema u Hrvatskoj. Zbog toga je Ministarstvo zdravstva osnovalo Povjerenstvo koje je na temelju medicinskih indikacija donijelo odluku da se lijek kupi.

Iz bolnice kažu kako ima još kandidata za primanje ovog lijeka. No, sada moraju pričekati i vidjeti kakav će učinak biti na Tei. Unatoč tomu što boluje od bolesti od koje odumiru mišići, ona i dalje može micati rukama i pomalo nogama. Obitelj se nada kako će lijek pomoći i zaustaviti daljnju progresiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene