Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bačić smatra da nema potrebe

Lovrinović traži da Plenković dođe u Sabor i objasni što se događa s Agrokorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ime oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika u Saboru Ivan Lovrinović (PH) pozvao je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da u petak u 12 sati dođe u Sabor i objasni hrvatskoj javnosti način na koji vladin povjerenik Ante Ramljak u ime Vlade upravlja koncernom Agrokor.

"Situacija u koncernu Agrokor je na temelju informacija koje proteklih dana dolaze u javnost postala krajnje zabrinjavajuća. Oporbeni zastupnici svjesni su težine situacije u Agrokoru i upravo zbog toga su predstavnici klubova oporbenih stranaka i nezavisni zastupnici zauzeli jedinstven stav da se predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Pleković pozove u Hrvatski sabor", kazao je Lovrinović na konferenciji za novinare u Saboru iznoseći stav svih oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika osim Mosta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene" Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

Po riječima Lovrinovića Most je svoje nesudjelovanje u izjavi opravdao nepostojanjem uporišta u poslovniku Sabora.

Lovrinović vjeruje da će se premijer odazvati i doći u Sabor. "Oporba pokazuje da je u stanju nastupiti i ne davati parcijalne izjave, sposobna razgovarati i na taj način motivirati premijera da sam provjeri kako funkcionira izvanredna uprava", kazao je .

"Vidimo da je premijer ustvari zatečen i iznenađen situacijom, a sutrašnji nastup bi mogao biti dobra priprema za sjednicu Odbora za gospodarstvo sljedeći tjedan", dodao je Lovrinović, naglasivši da oporba želi konstruktivno djelovati.

U ime stranke Pokrenimo Hrvatsku Lovrinović se također pita je li lex Agrokor osmišljen i donesen da se restrukturira Agrokor i riješi teško stanje ili zbog toga da određena skupina ima legalno pokriće za nezakonite i nemoralne radnje. "Ako su ove informacije o troškovima savjetnika točne, što još ima da mi uopće ne znamo. U čijem interesu radi vladin povjerenik?".

Ustvrdio je da je izvanredna uprava u Agrokoru već 10 mjeseci i da je premijer već odavno trebao imati najvažnije podatke, a nagodba već trebala biti napravljena i da se zato ne može oteti dojmu da se unutar koncerna odvija strateška bitka za Agrokor odnosno pojedine njegove dijelove.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ocijenio je u četvrtak kako nema nikakve potrebe da se premijer Andrej Plenković dođe u Sabor izjasniti o Agrokoru, a što je ranije zatražila oporba.

"Čuo sam za to, nema nikakve potrebe, mislim da je stanje u Agrokoru prilično sigurno", kazao je.

Dodao je da će potpredsjednica Vlade Martina Dalić doći na tematsku sjednicu Odbora za gospodarstvo na kojoj će biti i izvanredni povjerenik Ante Ramljak te će moći dati odgovore na pitanja zastupnika. Smatra da nije potrebno da i premijer dođe na tu sjednicu.

Na upit novinara, Bačić je ocijenio da je pozicija potpredsjednice Vlade stabilna. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene