Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SRAMOTA ZA HRVATSKU

'Molim vas oprostite, ali ja svoj kratki odmor želim provesti na mirnijem mjestu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loša reklama za naš turizam ovih dana stiže iz Makarske.

Problem je nastao kada su ogorčeni Makarani pokušali zaštititi vlastiti ulaz u kuće postavljanjem preklopnih parkirnih stupova. Uslijedila je neočekivano brza reakcija gradskih službi.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

'Ja imam svoju garažu i iz svoje garaže ne mogu izaći ili ne mogu ući u garažu jer mi netko parkira ispred', rekla je Jasenka Godinovac iz Makarske.

Pa su rješenje htjeli naći u postavljanju prepreka. No, komunalci su ih uklonili. Sve je gledala i policija. Pauk je micao automobil Tatjaninog gosta iz Švedske.

'Na gepeku je bio zagrebano. Toliko je bio nervozan da je rekao: 'Molim vas oprostite, ali ja svoj kratak odmor želim provesti na jednom mirnijem mjestu'. Trebao je biti šest dana, a zapravo je bio samo dva', ispričala je Tatjana.

Sve su, kažu, radili na privatnom zemljištu. Tvrde da su i mnogi drugi građani riješili problem stavljanjem stupića. No, reakcija prvog čovjeka grada ih je naljutila.

'Rekao je da se ne može riješiti taj naš problem i onda je rekao - pa ništa, probušite im gume. Moj sin je pitao misli li da je to rješenje? On je rekao - nije rješenje, ali neće vam se opet parkirati', prepričava Jasenka Godinović iz Makarske.

Gradonačelnik u pisanoj izjavi poručuje kako će i dalje reagirati na sve pokušaje uzurpacije javno-prometnih površina, te da rade sve da bi ovakvih problema bilo što manje.

Grad Makarska nije prekršio svoje ovlasti jer nije uklanjao metalne stupiće s privatne nego javno-prometne površine. Bez obzira na to tko je upisan kao vlasnik u zemljišnim knjigama riječ je o cesti i nitko je ne može svojatati.

Parkirno mjesto vrlo je traženo. Tek što jedno vozile ode, na njegovo mjesto stigne drugo. Pronaći slobodno mjesto za parking jedna je od najvećih makarskih boljki. Sat vremena parkinga ondje na rivi plaća se deset kuna.

A stanari će se kažu za svoj parking boriti i na sudu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene