Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USUSRET LOKALNIM IZBORIMA

Ovaj gradić poznat je po mandarinama, no njegovi stanovnici imaju mnogo toga za reći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ususret lokalnim izborima ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je Opuzen i provjerila kako žive njegovi stanovnici.

Ususret lokalnim izborima u Hrvatskoj reporteri Dnevnika Nove TV obilaze zemlju i donose priče o onom - što stanovnici žele u svojem gradu. Paula Klaić Saulačić posjetila je gradić nedaleko od Metkovića - Opuzen. Poznate ga zasigurno po mandarinama i narančama. No, tamošnji stanovnici imaju mnogo toga za reći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

„Klimatski gledano lijepo je živjeti u Opuzenu. Ugodna klima s blagim zimama, vrućim ljetima, a ekonomski gledano zadnjih nekoliko godina vrlo loše. Može li biti bolje? Naravno da može, ali treba raditi na tome da bude bolje, da mladi ostanu u Opuzenu, a ne da odlaze vani“, kaže poljoprivrednik Željko Bijeliš.

"Poljoprivreda na popravnom"

Diplomirani inženjer poljoprivrede, nekad i profesor u školi u poljoprivredi je od djetinjstva, to je kaže, njegov život. Ima voćnjak manadarina, rasadnik, ljeti sadi i lubenice. No poljoprivrednu proizvodnju u Opuzenu i Neretvi poslao bi na popravni.

„Ekonomski potencijal poljoprivredne proizvodnje u dolini Neretve je oko 100 milijuna eura, a trenutni kapacitet s ovakvim cijenama kakve vladaju kroz prošle dvije tri godine je na nekakvih tek 30 milijuna, nekih 30 - 35 posto“, kaže Bijeliš i dodaje kako nije riješeno pitanje državnog poljoprivrednog zemljišta.

Koji su turistički potencijali Opuzena i što još muči njegove stanovnike pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene