Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZBORI U RIJECI

Obersnel i Burić u drugom krugu; Komadina: "Najvažnija pobjeda noćas je ona NK Rijeke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslužbeni rezultati DIP-a, kao i Izlazne ankete, pokazuju da će stanovnici Rijeke ime novog gradonačelnika ipak doznati tek 4. lipnja, kada će morati ponovo birati između Vojka Obersnela i Hrvoja Burića. Obersnel je u prvom krugu dobio 40,88 posto glasova, a Burić 17,66 posto.

Rezultati: drugi krug lokalnih izbora 2017

Pročitajte i ovo LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti" Ilustracija Mala škola izbora Što je Državno izborno povjerenstvo i koja je njegova uloga?

Prema prvim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva u uvjerljivom vodstvu je Vojko Obersnel, kandidat SDP-a i koalicijskih partnera, no nedovoljnom za pobjedu u prvom krugu. Prebrojani su glasovi sa svih glasačkih mjesta. 

VOJKO OBERSNEL - 40,88%
SDP, PGS, HSU, IDS, LABURISTI, SDSS, HSS

HRVOJE BURIĆ - 17,66%
KANDIDAT GRUPE BIRAČA

KRISTJAN STANIČIĆ - 13,95%
HDZ

ANDREJ BRIŠČIK - 8,05%
AM, ŽIVI ZID, SNAGA, ALTERNATIVA

JURAJ BUKŠA - 7,27%
HNS, ARS, SDA HRVATSKE

PETRA MANDIĆ - 5,57%
MOST

DANKO ŠVORINIĆ - 4,63%
RI, PAMETNO

Komadina pobijedio u prvom krugu

Prema privremenim neslužbenim rezultatima DIP-a Zlatko Komadina je izabran za primorsko-goranskog župana u prvom krugu. 

 

ZLATKO KOMADINA - 51,32%
SDP, PGS, IDS, HSU, HSS

MAJDA BURIĆ - 26,75%
HDZ, HSP, HSP AS, HSLS, HRAST - POKRET ZA USPJEŠNU HRVATSKU, BUZ, HDS

INES STRENJA-LINIĆ - 8,19%
MOST

BOJAN KURELIĆ - 7,62%
AM, ŽIVI ZID, SNAGA, ALTERNATIVA

GIULIANA KOMADINA - 2,81%
KANDIDATKINJA GRUPE BIRAČA

Rezultati izlaznih anketa

Prema izlaznim anketama u drugi izborni krug će sasvim sigurno proći Vojko Obersnel , kandidat SDP-a i njihovih koalicijskih partnera s 44,31 posto, a s njim bi mogao i Hrvoje Burić, nezavisni kandidat s 16,26 posto glasova.

Buriću, prema izlaznim anketama, za vratom puše HDZ-ov Kristijan Staničić s 13,2 posto

Za gradonačelnika Rijeke natjecali su se još i Andrej Briščik (Živi zid, Akcija mladih, SNAGA i Alternativa) (9,8 posto, izlazne ankete), Juraj Bukša (HNS, ARS, SDA Hrvatske) (6,85 posto), Petra Mandić (Most) (4,72 posto), i Danko Švorinić (Pametno, Lista za rijeku – RI).

Obersnel: Zadovoljan sam, očekivao sam drugi krug

Vojko Obersnel kaže da je zadovoljan rezultatima izlaznih anketa. "Vjerujem da će SDP i naši koalicijski partneri i dalje ostati vodeća snaga u Rijeci", rekao je Obersnel, dodajući da je drugi krug bio očekivan s obzirom na veliki broj kandidata i ponekih provokativnih istupa.

Obersnel je objavu rezultata dočekao ogrnut šalom NK Rijeke, a već nakon prvih izjava za medije otišao je na stadion. "Mi ćemo u Rijeci svi slaviti bez obzira na rezultate anketa. Počelo je 105 najvažnijih minuta od 1999.", rekao je Obersnel, prije nego što je otišao na utakmicu između Rijeke i Cibalije

Komadina: Postoji osnovana sumnja da sam pobijedio

Zlatko Komadina je, nakon što je izbrojano 99 posto glasova, zahvalio biračima na ukazanom povjerenju dodajući kako vjeruje da će ga opravdati. "Postoji osnovana sumnja da sam pobijedio, izbrojano je 99 posto glasova", našalio se Komadina.

Na pitanje o kritikama na račun aktualnog predsjednika SDP-a Davora Bernardića, Komadina je oštro stao u obranu predsjednika svoje stranke. "To su sve neke tlapnje. Bernardić nije išao na ove izbore, on je vodio SDP. Svatko je odgovoran u svojoj sredini, svi koji kritiziraju trebali su izaći u utakmicu. Najvažnija noćas pobjeda je pobjeda NK Rijeke", rekao je Komadina.
 

Burić: U drugom krugu eliminiramo, vrijeme je da Obersnel ode

Hrvoje Burić, koji prema izlaznim anketama s velikim zaostatkom ide u drugi krug, također je zadovoljan. "Iskreno, zadovoljan sam što sam ušao u drugi krug u Rijeci. Optimističan sam, najavljujem pobjedu u drugom krugu. Očekujem podršku kandidata koji su bili opozicija Obersnelu", rekao je Burić, dodajući da se u prvom krugu biralo, a u drugom će se eliminirati. "I vrijeme je doista da Vojko Obersnel ode", poručio je Burić. 

Prema posljednjim podacima izlaznih anketa SDP bi u Gradskom vijeću trebao dobiti 16 mjesta, HDZ i partneri 6, Živi zid i partneri 5, lista Hrvoja Burića 4, a Pametno i Most po dva. Kakva je situacija bila dosad možete pogledati ovdje

Mala izlaznost

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Riječani na ovim izborima nisu bili motivirani za izlazak na izbore. Prema tim podacima je u Rijeci do 16:30 glasovalo tek 28.157 birača, odnosno 27,72 posto od ukupnog broja birača (110.056).

Na ovim je izborima, do 16:30 sati, glasovalo više stanovnika Primorsko-goranske županije nego na lokalnim izborima 2013. godine. Podaci DIP-a kažu da je na ovim izborima do tog vremena glasovalo 32,45 posto, dok je 2013. do tog vremena svoje biračko pravo iskoristilo 29,39 posto birača.

Pratite uživo iz minute u minutu rezultate izbora Državnog izbornog povjerenstva (DIP) na portalu Dnevnik.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene