Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve procjene rezultata izbora

Nakon izlaznih anketa: ''Nisu najvažniji veliki gradovi, važna je Hrvatska''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prve procjene rezultata lokalnih izbora na temelju izlaznih anketa portal Dnevnik.hr objavio je točno u 19 sati, a pokazalo se kako je po rezultatima tih anketa u tijeku velika borba u dva grada - Zagrebu i Splitu. Jednako je bilo i nakon najnovijih izlaznih anketa, onima do 19 sati.

Održan je drugi krug još jednih neizvjesnih lokalnih izbora u Hrvatskoj. Prve procjene rezultata izbora na temelju izlaznih anketa portal Dnevnik.hr objavljuje točno u 19 sati u nedjelju, 4. lipnja. Prve nepotpune službene rezultate Državno izborno povjerenstvo objavit će oko 20 sati.

Pročitajte i ovo Izborni stožer Možemo! Izborna matematika Više mandata, a manje glasova: Kako je moguće da je Možemo! dobio veću potporu, a manje zastupnika od Mosta? Rezultati izbora - izborne jedinice svi detalji Interaktivna karta: Pogledajte kako su glasali vaši sugrađani

Nakon Dnevnika Nove TV, gledatelji sve novosti vezane za izbore mogu pratiti u specijalnoj emisiji Izbori 2017. Gosti u studiju Nove TV bit će Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, te Arsen Bauk, predsjednik kluba zastupnika SDP-a koji će komentirati izborne rezultate.

Rezultate izbora pratite uživo iz minute u minutu na portalu Dnevnik.hr.

Zagreb

Po izlaznim anketama - prvim procjenama rezultata izbora u Zagrebu je za Milana Bandića glasalo 51,06% birača, a za Anku Mrak Taritaš 48,94%.

Reporterka Nove TV Josipa Krajinović javila se iz stožera Milana Bandića i kazala kako njega nema, stigao je prije pola sata i potom otišao, rekavši kako sutra ujutro treba raditi.

Barbara Štrbac javila se iz stožera Anke Mrak Taritaš i istaknula kako je jasno da će se u Zagrebu brojati svaki glas. Vesna Pusić istaknula je kako je sve u okviru statističke pogreške. "Trebamo čekati da se sve izbroji i nadamo se da ćemo onda imati gradonačelnicu", kazala je Pusić.

U prvom je krugu najviše birača pridobio Milan Bandić, s osvojenih 30,87 posto, što je 101.828 glasova, te tako ušao u drugi krug lokalnih izbora. Njegova protukandidatkinja Anka Mrak Taritaš osvojila je 24,48 posto, što je 80.765 glasova birača. Istraživanja su pokazala kako će u drugom krugu izbora bitka biti neizvjesna.

Ovdje uživo pratite rezultate izbora za Grad Zagreb

Split

Prve izlazne ankete procjenjuju da je Željku Kerumu pripalo 50,74%, a njegovom protukandidatu Andri Krstuloviću Opari 49,26%.

"Ne sumnjam u istinitost anketa, ali mislim da su mogle biti bolje. Opara je vršio pritisak preko medija i javnih osoba poput Ante Gotovine. Nakon ove završene večeri, mi ćemo inzistirati na ponovnom brojanju glasova. Oni što su mislili provesti na siliu, nisu uspjeli. Radit ću za dobrobit građana Splita.

Jučer je moj protukandidat bio na skupu u Visokom. Da sam ja to napravio, rekli bi da sam primitivac. Šta će bit, bit će. Neću dozvoliti nikakve manipulacije, nego ćemo inzistirati na kontroli listića. Ja njima ništa ne vjerujem. Na takav perfidan način koristiti gospodina Gotovinu nije korektno", kazao je Željko Kerum.

Željko Reiner u stožeru HDZ-a nije želio komentirati tijesnu borbu Keruma i Opare. "Kerum i Opara su podjednaki, vidjet ćemo. Nisu najvažniji veliki gradovi, važna je Hrvatska. Očekujemo dobiti većinu županija", kazao je Reiner.

U gradu pod Marjanom u prvom je krugu najviše glasova birača dobio Željko Kerum, 30,40 posto, što je 20.937 pojedinačnih glasova, dok je njegov protukandidat Andro Krstulović Opara osvojio 26,10 posto ili 17.975 glasova birača. 

Ovdje uživo pratite rezultate izbora za Grad Split

Rijeka

Prve izlazne ankete procjenjuju da je Vojku Obersnelu pripalo 58,48% glasova, a Hrvoju Buriću 41,52%

U Rijeci su u drugi krug ušli aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel s 40,88 posto, tj. potporom od 16.490 birača, te njegov protukandidat Hrvoje Burić s osvojenih 17,66 posto, tj. 7.123 glasova birača. 

Ovdje uživo pratite rezultate izbora za Rijeku

Osijek

Po prvim izlaznima anketama Ivanu Vrkiću pripalo je 65,86% glasova, a Ivani Šojat 34,14%.

Značajnu prednost u prvom krugu zabilježio je aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić s osvojenih 37,05 posto glasova, što je 13.764 glasova birača. Njegova je protukandidatkinja u drugom krugu Ivana Šojat, koja je osvojila 17,17 posto glasova ili 6.379 glasova birača.

Ovdje uživo pratite rezultate izbora za Osijek

Pogreška mjerenja po gradu je: Zagreb +/- 1,6%, Split +/- 1,9%, Rijeka +/- 2,0%, Osijek +/-2,1%

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene