Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite kišobrane

Što nas očekuje? Ljeto još nije gotovo, ali vrijeme za vikend razočarat će mnoge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dani pred nama donose promjenu vremena. Evo kakvo nas vrijeme očekuje.

Na red su ponovno došle malo nestabilnije vremenske prilike, već nekoliko tjedana zaredom vrijeme nam se kvari taman pred vikend, ali ni ova promjena neće biti dugog vijeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

U petak poslijepodne, a osobito navečer i u noći na subotu bit će pljuskova, i to češće u gorju, središnjim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom dijelu Jadrana, ali povremenih lokalnih pljuskova može biti i drugdje u zemlji, iako rjeđe. Već će se u subotu poslijepodne vrijeme postupno stabilizirati, tako da ćemo tjedan ipak završiti sunčanim vremenom.

U polju smo izjednačenog ili malo povišenog tlaka, ali u našoj se blizini nalazi frontalni sustav zbog kojeg ćemo već od jutra imati nešto više oblaka nego primjerice jutros, i to osobito na zapadu zemlje, dok će se na istoku i jugu nastaviti više-manje sunčano vrijeme. Uz većinom slab vjetar, temperatura slična današnjoj - u unutrašnjosti uglavnom oko 15, u gorju malo niža, a na moru koji stupanj viša.

Stižu pljuskovi s grmljavinom

U središnjim predjelima prema večeri i u noći bit će kiše i pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab, a temperatura 27 ili 28 stupnjeva.

Na istoku u nastavku dana ostaje dosta sunčana vremena, ali i tu će biti nešto nestabilnije, pa poslijepodne rijetko gdje može pasti poneki pljusak. Temperatura do najviše 29 stupnjeva.

Od sredine dana na sjevernom Jadranu i u gorju bit će više oblaka, povremene kiše i lokalnih pljuskova, i to osobito u noći na subotu. Ovdje bez nekog znatnijeg vjetra, a temperatura slična onoj u četvrtak - uglavnom od 24 do 29 stupnjeva.

U Dalmaciji i dalje sunčano, uglavnom će u unutrašnjosti biti pljuskova, a tek rijetko gdje i uz obalu uz jači razvoj oblaka može pasti malo kiše. Puhat će slab, ponegdje i umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti od 27 do 29 stupnjeva.

More je i dalje slične temperature - u četvrtak uglavnom od 23 do 25 stupnjeva, a ni ova promjena ne bi ga trebala previše rashladiti.

Vremenska prognoza za vikend

Još u subotu promjenjivo, kiše će biti uglavnom prijepodne, a onda će se postupno razvedriti, tako da ćemo ovaj tjedan završiti, a i idući početi sunčanim vremenom.

Slično će biti i na moru, u subotu još uglavnom na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Dalmacije može pasti još pokoji pljusak, a zatim će i ovdje biti sunčano te ponovno vruće.

Dakle, na redu je kraća promjena vremena - pljuskova će biti uglavnom u zapadnim predjelima unutrašnjosti, gorju te na sjevernom Jadranu, no neće dugo trajati - već nam se u nedjelju vraća sunčano vrijeme

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene