Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO NAS ČEKA IDUĆIH DANA?

U Hrvatskoj danas izmjereno ljetnih 29 stupnjeva, ali meteorolozi upozoravaju - ne spremajte kišobrane, stiže nova promjena

Iza nas je topao i sunčan dan u u kojem su mnogi uživali. Na 29 stupnjeva Celzijevih, koliko je danas najviše izmjereno u Hrvatskoj, mnogi zaborave na virus, koji je - ipak i dalje prisutan među nama i, na žalost, odnosi živote.

No uz sunce i toplo vrijeme sve je danas bilo ljepše. A neki su već počeli uživati i u moru. U Splitu su izmjerena 23 stupnja. More je bilo na 17. Sezona kupanja već je otvorena i u Puli.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Da more nije hladno, potvrđuje Donovan.

"Nije, nakon prvih par minuta plivanja super bude“, kaže.

Lijepo vrijeme mnoge je izmamilo u šetnju.

"Jedva sam čekala da dođe malo tog Sunca da malo D vitamina da mogu skupiti napunit baterije i odraditi sezonu“, kaže Gorana iz Pule.

Na kontintentu još toplije - u Zagrebu je temperatura išla i do 28 stupnjeva. Savršena prigoda za obilazak grada.

"Bili smo ujutro na bureku na Dolcu, lijepo vrijeme, baš smo uživali, evo sad smo se prošetali, popit ćemo kavu poslije“, kaže Luka iz Njemačke.

Zagrebačka špica Cvjetni trg, standardno puna.

"Obožavam Sunce, obožavam ljeto, majko Božja, dala bi ono tri zime za dan ljeta“, uz smijeh priznaje Ivančica iz Zagreba.

Sunce posebno veseli i turiste.

"Šećemo, razgledavamo, uživamo u ovom vremenu jer nismo navikli na ovo. Mi isto imamo kišu stalno u Nizozemskoj“, kaže Nizozemka Nienke.

Najveće temperature zabilježene su u 17 sati u Slavonskom Brodu i Sisku gdje je bilo 29 stupnjeva. Visoki stupnjevi svakako otežavaju nošenje maski na koje ne smijemo zaboraviti. Jer toplije vrijeme nije otklonilo probleme pandemije.

Još sutra 28 stupnjeva, a onda - preokret

Danas prave ljetne temperature od 25 plus stupnjeva, a najtoplije je u kopnenim krajevima, i za 5-6 stupnjeva više nego na obali i na otocima. Najviša temperatura izmjerena je u Sisku, čak 29 Celzijevih stupnjeva, a slično bit će i sutra.

Ipak, ovom sunčanom i toplom vremenu stiže kraj, od srijede opet kišovito, dosta oblačno i osjetno svježije što će potrajati otprilike do kraja tjedna. Sa zapada nam se približava ova ciklona, a u utorak navečer oblaci će zahvatiti zapadni dio zemlje. Ujutro će još u cijeloj zemlji biti sunčano i toplo. Jutarnja temperatura popet će se i do 16 stupnjeva, a moru dok će u kopnenim krajevima biti između 6 i najviše 13. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će biti promjenjivo oblačno, ali sutra još suho. U noći će se potpuno naoblačiti i počet će kiša - najprije na jugozapadu područja, ali do jutra posvuda.

U Slavoniji sunčano i vrlo toplo, gdje će se opet mjeriti i najviše temperature - ponegdje i do 30 stupnjeva. Puhat će umjeren jugoistočni vjetar.

Od sredine dana na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru sve više oblaka, a prema večeri bit će i kiše. U noći su mogući i jači pljuskovi, a puhat će umjereno do jako jugo.

Na južnom dijelu Jadrana sutra još sunčan i topao dan uz umjereno ponegdje i jako jugo. Najviša temperatura mjerit će se u zaleđu - oko 28, dok će na obali i na otocima biti 23 do 26.

Na kopnu od srijede opet promjenjivije, ali i manje toplo vrijeme, no zapravo će temperature oko 20 stupnjeva biti prosječne za ovo doba godine. U srijedu i prvi dio četvrtka prevladavat će oblačno i kišovito, a onda više sunčanih razdoblja.

Na Jadranu također promjenjivo i nestabilno sve do kraja tjedna. Puhat će uglavnom jugo i jugozapadnjak, povremeno s jakim udarima, a pljuskova će biti na cijelom Jadranu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene