Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završili stručni nadzor

Liječnička komora: U liječenju dječaka iz Metkovića troje je liječnika učinilo propuste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komisija za stručni nadzor HLK-a, sastavljena od specijalista i užih specijalista pedijatrije, intenzivne medicine i hitne medicine, u stručnom je mišljenju utvrdila propuste u stručnom radu kod troje od deset nadziranih liječnika. Utvrđeni stručni propusti odnose se na necjelovito izvanbolničko postupanje pri zbrinjavanju pacijenta, stoji u priopćenju.

Hrvatska liječnička komora izvijestila je kako je završila postupak izvanrednog stručnog nadzora nad radom liječnika koji su u prosincu liječili 9-godišnjeg dječaka iz Metkoviću.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

Priopćenje HLK-a prenosimo u cijelosti. 

"Hrvatska liječnička komora izvijestila je kako je završila postupak izvanrednog stručnog nadzora nad radom liječnika koji su u razdoblju od 7. do 11. prosinca 2018. godine zdravstveno zbrinjavali preminulo dijete G. B. iz Metkovića.

Komisija za stručni nadzor HLK-a, sastavljena od specijalista i užih specijalista pedijatrije, intenzivne medicine i hitne medicine, u stručnom je mišljenju utvrdila propuste u stručnom radu kod troje od deset nadziranih liječnika. Utvrđeni stručni propusti odnose se na necjelovito izvanbolničko postupanje pri zbrinjavanju pacijenta.

Stručno mišljenje doneseno je sumirajući sve podatke prikupljene na temelju kompletne medicinske dokumentacije, razgovara obavljenih s liječnicima tijekom nadzora, kao i iz pisanih očitovanja nadziranih liječnika.

Na temelju ovog stručnog mišljenja nadležna tijela Komore donijet će odluku o pokretanju disciplinskog postupka pred Časnim sudom Komore.

Hrvatska liječnička komora, na temelju svojih javnih ovlasti i Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o liječništvu te Pravilnika o stručnom nadzoru, nadzire isključivo stručni rad liječnika koji sudjeluju u pružanju neposredne zdravstvene zaštite.

Komora ni na koji način ne relativizira ovaj tragičan događaj niti utvrđene propuste liječnika. Dodatno, dužni smo upozoriti da se organizacija i dostupnost zdravstvene zaštite na jugu Hrvatske trebaju unaprijediti u što skorije vrijeme kako bi se poboljšala zdravstvena skrb stanovništva te regije.

Hrvatska liječnička komora kao strukovna organizacija liječnika snažno se zalaže za odgovorno, etičko i profesionalno obavljanje liječničke profesije, kao i pružanje zdravstvene skrbi prema suvremenim standardima struke."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene