Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prikupljat će potpise

Prekipjelo im: Liječnici pokreću akciju povlačenja suglasnosti za prekovremeni rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpise za ukidanje suglasnosti za prekovremeni rad skupljat će do veljače ako ih premijer ne primi do 1. prosinca. Prošlo je već 70 dana od kad su tražili sastanak s Andrejem Plenkovićem.

Hrvatska liječnička komora i Hrvatski liječnički sindikat traže od Vlade donošenje Zakona o plaćama liječnika ili Strukovni kolektivni ugovor, kojim bi se reguliralo obračunavanje liječničkog rada.

Pročitajte i ovo Liječnici spremaju štrajk - 1 Problema je mnogo Liječnici prijete štrajkom, ministar odlučan: "Ja se ne bojim" - ponudio i rješenje za robovlasničke ugovore Renata Čulinović Čaić Oglasio se Beroš Liječnici postavili novi ultimatum Vladi: "Idemo u štrajk ako ne ispunite naše zahtjeve"

Budući da ih premijer nije primio 70 dana od kada su to tražili, 1. prosinca počet će prikupljati potpise za ukidanje suglasnosti za prekovremeni rad. U anketi je 60% liječnika reklo kako bi potpisalo ukidanje rada duljeg od 48 sati na tjedan. Potpise će Komora i Sindikat prikupljati do veljače. U Hrvatskoj nedostaje 2.000 liječnika, a još toliko kroz 5 godina otići će u mirovinu.

"Stari smo, sve starija populacija liječnika, s ovakvim ogromnim brojem prekovremenih stari raste i pobolijevanje onih koji taj dio odrađuju", rekla je mr. sc. Renata Čulinović-Ćaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata.

"Da se radi 500, 600, 1000 prekovremenih sati godišnje, da se zato završi na sudu, ja se ne čudim mladim ljudima da idu van, ovaj jedan potez koji bi koštao u prvom koraku možda i nula kuna, donio bi perspektivu ostanka mladim ljudima u Hrvatskoj", kaže dr. sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene