Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREVARANT NA DJELU

Lažni svećenik u osječkom naselju Josipovac prikupljao "donacije" za bolesnu djecu. Župnik poručio: "Nije to prvi put..."

Osim sve učestalijih računalnih prijevara, u osječkom prigradskom naselju Josipovac - lažni svećenik pokušao je blagosloviti obitelji i kuće. Kako je to izgledalo i je li uspio u svom naumu, doznala je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić bila je u ulici u kojoj je lažni svećenik pokušao prevariti ljude predstavljajući se kao svećenik prilikom blagoslova obitelji i kuća.

Prema izjavi jednog roditelja, dok je maloljetni sin bio sam kod kuće, pozvonila je muška osoba obučena kao svećenik i rekla da skuplja donacije za bolesnu djecu. Na to je sin uzeo 50 kuna i dao čovjeku, a ovaj mu je zauzvrat ostavio svetu sličicu.

Nakon što je dječak ispričao roditeljima što se dogodilo, oni su se obratili župi. No, nije njihov sin bio jedina žrtva - ipak drugi vjernici lažni blagoslov odmah su prepoznali.

Ivica Rebić, župnik Župe sv. Luke Josipovac kaže kako je reagirao i s oltara obavijestio vjernike da oni to ne čine.

"Idemo u blagoslov naravno, ali ne prikupljamo nikakve donacije posebne vrste, ne radimo nešto što nije redovito", pojasnio je Rebić.

Županik ističe i da ovo nije prvi put:

"Nije to baš ni neobično, nije ni prvi slučaj. Ali u svakom slučaju mi smo naše vjernike obavijestili putem letka kad ide blagoslov. Možda je to netko iskoristio. Pročitao taj letak pa htio iskoristiti", pretpostavlja Rebić i dodaje kako se u ovako teškoj situaciji ljudi vjerojatno snalaze i domišljaju.

S obzirom na to da je lažni svećenik brzo otkriven, vjernici iz tog kraja nisu upoznati s pokušajem prijevare.

Često blagoslov obavljaju i župnici iz drugih župa, pa treba biti na oprezu. Ovaj slučaj nije prijavljen policiji.

Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave Osječko-baranjske županije kaže kako do sada još nisu zaprimili takvu prijavu, ali ističe i da ne zaprimaju prijave samo od oštećenih osoba nego do informacija dolaze i putem medija.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija POLICIJA POZIVA NA OPREZ Uhićen prevarant: Predstavio se kao policajac i nagovorio stariju ženu da mu preda svu ušteđevinu iz banke

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREVARANTI BEZ MILOSTI Šibenska policija uhitila dobro uigranu grupu: Iskorištavali stare, bolesne i nemoćne žrtve, domogli se 185 tisuća eura

"Onako kako ste nas vi prije dva sata nazvali i priopćili nam da postoji takva prevara na području Josipovca -Višnjevca. Mi smo u ovom trenutku uputili policijsku ophodnju da izvidi situaciju na terenu", potvrdio je Kon.

A tko se odluči na ovakav potez, neka ima na umu da je kazna za prijevaru zatvor u trajanju od 6 mjeseci do 8 godina. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene