Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAPLAĆUJE PODRŠKU

Ladislav Ilčić postaje savjetnik u Ministarstvu kulture?: "Kad bude službeno, bit će službeno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast, mogao bi se vratiti u izvršnu vlast, i to kao savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Ladislav Ilčić navodno je tražio mjesto državnog tajnika u Ministarstvu kulture, čemu se usprotivila sama ministrica Nina Obuljen Koržinek, pa se mjesto savjetnika spominje kao kompromisno rješenje, piše Jutarnji list

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja "Past će suradnici" Grmoja: "Plenkovićeva poruka je skandalozna, steže se obruč oko ministrice" Sandra Benčić Afera Geodetski Benčić optužila Plenkovića: "Akteri su iskoristili najtežu katastrofu koja je pogodila Zagreb i Baniju da bi krali novac"

Ladislav Ilčić i Nina Obuljen Koržinek tu informaciju nisu htjeli potvrditi, ali ju nisu ni demantirali. 

"Neću ništa potvrđivati, kada bude službena obavijest, bit će službena obavijest", rekao je Ilčić za Jutarnji list, dok je Obuljen Koržinek rekla: "Kad i ako imenujem savjetnika, izvijestit ćemo."

Ilčić je već bio savjetnik u Vladi Andreja Plenkovića, doduše u Ministarstvu vanjskih poslova kod danas također bivšeg ministra Davora Ive Stiera. Ljubav je, međutim, pukla pred lokalne izbore kada je Ilčić odbio podržati Damira Habjana, HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Varaždina. Ostavku je podnio u ožujku 2017. godine.

Ilčićeva stranka u Saboru ima jednog zastupnika, Hrvoja Zekanovića, na čiju ruku Plenković računa prilikom skorašnjeg izjašnjavanja o povjerenju Vladi. O podršci Vladi, ali i ministrici Nadi Murganić, o kojoj također slijedi izjašnjavanje u Saboru, razgovarali su u ponedjeljak u Banskim dvorima čelnici stranaka koje podržavaju Vladu. Na tim je sastancima bio i Ilčić, koji je novinarima nakon sastanka rekao da je većina stabilna. 

"Izgleda da je većina vrlo čvrsta. I drago nam je radi toga", rekao je Ilčić novinarima. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene