Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

''Sve je pod kontrolom''

Ministar o epidemiji gripe: ''Ne treba panično jurišati prema bolnicama''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milan Kujundžić povodom epidemije gripe, u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević rekao je da situacija nije alarmantna te da je sve pod kontrolom.

Broj prijavljenih slučajeva u trenutačnoj epidemiji gripe je u uzlaznoj putanji, ali ništa veći u odnosu na prošlu godinu u ovo vrijeme, izvješteno je u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević.

Pročitajte i ovo Bolnica - 2 Jedna osoba umrla Samo u jednoj županiji ove sezone više od tisuću oboljelih: "Govorili smo i prije COVID-a da je bolest ozbiljna" Gripa/Ilustracija Jedna osoba preminula Broj oboljelih od gripe raste: Liječnici otkrivaju je li kasno za cjepivo

Ministar Kujundžić napominje da je situacija pod kontrolom te podsjeća na to da se u većini slučajeva gripa liječi kod kuće mirovanjem i uzimanjem lijekova, ali kada se jave komplikacije onda se treba javiti liječniku.

Građanima je preporučio da se što manje kreću u zatvorenim prostorima jer je gripa bolest koja se prenosi kapljičnim putem.

Očekuje da će val gripe uskoro krenuti silaznom putanjom te da ne treba "panično jurišati prema bolnicama u kojima su pune čekaonice".

Podsjetimo, simptomi gripe su povišena tjelesna temperatura, iznemoglost, opća slabost i bolovi u mišićima, zglobovima. To imaju svi bolesnici, pa i oni s blažim oblicima gripe. U slučaju težih oblika treba se javiti liječniku primarne zdravstvene zaštite koji će onda procijeniti koji bolesnici imaju tako težak oblik gripe koji zahtjeva bolničko liječenje i bolničku obradu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene