Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susjedi zvali policiju

Kuća strave u Ukrajini: Majka izgladnjivala djevojčice od jedne i pet godina - "Jele su stiropor, tapete i kosu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diana i Anya, djevojčice stare pet i jednu godinu živjele su s njihovom 25-godišnjom majkom i njezinim dečkom. Pronađene su izgladnjele 21. studenoga nakon što su susjedi pozvali policiju.

Dvije djevojčice, starosti jednu i pet godina, spašene su iz 'kuće strave' u kojoj su bile izgladnjivane toliko da su jele stiropor i tapete sa zidova. Diana i Anya su živjele u strašnim uvjetima s njihovom 25-godišnjom majkom i njezinim dečkom u Dnjepru.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Iz policije je priopćeno da majka nije hranila djevojčice na adekvatan način pa su one jele sve što su mogle. U nalazu pedijatra piše da njihova "stolica sadrži stiropor, tapete i kosu". Lokalni mediji pišu da su se 25-godišnjakinja i njezin dečko često svađali. "Stalno su vikali na djecu i nisu se brinuli o njima, djevojčice su uvijek bile prljave i gladne. Iz njihovog je stana uvijek dolazio grozan smrad", kazao je jedan od susjeda.

Policajce koji su izašli na dojavu o zanemarivanju djece šokirao je prizor u stanu, piše Daily Mail. "Bilo je grozno, WC uopće nije bio u funkciji, a obitelj je umjesto WC školjke koristila kadu. Kada je bila prekrivena debelim slojem prljavštine i puna crva", opisali su i dodali: "Smrad u sobama bio je užasan i bilo je teško disati". Glasnogovornica policije Ludmila Kopylenko kazala je da su majka dviju djevojčica i njezin dečko bili nezaposleni i živjeli su od dječjeg doplatka. "Djeca su normalno jela jednom mjesečno, preostali novac trošili su na alkohol", dodala je.

Djevojčice su privremeno oduzete majci. Objema su dijagnosticirani pothranjenost i uši. Trenutno se nalaze u bolnici na liječenju. "Jele su sve što su mogle naći u stanu. U bolnici su prvi put vidjele šalicu i čistu posteljinu. Bili smo šokirani kad smo vidjeli kako se bacaju na hranu i kojom brzinom gutaju obrok", kazala je pedijatrica Liya Segeda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene