Obavijesti Video Pretražite Navigacija
produljen joj istražni zatvor

Krunski dokaz protiv Smiljane Srnec? Na škrinji u koju je sakrila tijelo sestre navodno pronađeni samo njezini otisci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Smiljane Srnec (45), osumnjičene da je prije 19 godina ubila svoju sestru Jasminu Dominić, a zatim njen leš sakrila u zamrzivač jučer je podignuta optužnica. Tužiteljstvo je navodno našlo krunski dokaz za slučaj. Produljen joj e

To su otisci njezinih prstiju izuzeti iz unutrašnjosti škrinje, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvojbeno ukazuju da je samo ona manipulirala tijelom svoje ubijene sestre, doznaje Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Nije jedina Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

Otiske prstiju izuzeli su su tehničari PU Međimurske, a potvrdili vještaci Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić".

Iz izuzetih bioloških tragova tijekom očevida pokupljenih sa škrinje, ali i drugih prikupljenih tragova koji su dostavljeni na vještačenje u Centar “Ivan Vučetić” MUP-ovi su forenzičari uspjeli izdvojiti DNK koji u potpunosti odgovara DNK profilu Smiljane Srnec. Uz već ranije “skinute” otiske prstiju njezin DNK nedvojbeno ukazuje na to da je bila u kontaktu s tijelom svoje ubijene sestre i da je manipulirala tijelom dok ga je spremila u zamrzivač u kojem je bilo nepunih 19 godina, piše Jutarnji

Nalazi vještaka su dostavljeni varaždinskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Optužnicom se Srnec tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave, pa je ona preminula uslijed zadobivenih ozljeda.

Nakon održanog ročišta Smiljani Srnec danas je određen istražni zatvor koji može trajati do pravomoćnosti presude, s time da sudsko vijeće mora svaka 2 mjeseca preispitati osnove za istražni zatvor, doznaje Jutarnji.

Tijelo nesretne djevojke slučajno je pronađeno 16. veljače ove godine u zamrzivaču u obiteljskoj kući. Otkrili su ga članovi obitelji. Smiljana Srnec uhićena je istog dana, a od 20. veljače se nalazi u zatvoru u Varaždinu.

 

 

 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene