Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ AVIONI

Ministar Krstičević za Dnevnik Nove TV o mailovima američkog veleposlanstva: "Vođena je intenzivna komunikacija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Zbog odgovornosti prema projektu odradili smo niz dodatnih konzultacija i s američkom i izraelskom stranom. Stoga ne bih komentirao samo neke dijelove te komunikacije jer je pitanje bilo puno složenije", kazao je Damir Krstičević.

Ministar obrane Damir Krstičević reagirao je na mailove koje je objavio portal Index, a u kojima američko veleposlanstvo upozorava ministrova pomoćnika da Izrael možda neće dobiti dozvolu za prodaju F-16 Hrvatskoj. Ministar za Dnevnik Nove TV ne demantira postojanje takvog maila koji je stigao još u prosincu 2017. godine.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnenvik.hr) ministar uporan Vlada ne odustaje od borbenih aviona: ''Istražujemo sve opcije, ali tako da si građani to mogu priuštiti''

"Tijekom postupka vođena je intenzivna komunikacija i bilo je puno elemenata i pitanja koja smo rješavali u dogovoru s našim partnerima jer se radi o izrazito kompleksnom projektu. Zbog odgovornosti prema projektu odradili smo niz dodatnih konzultacija i s američkom i izraelskom stranom. Stoga ne bih komentirao samo neke dijelove te komunikacije jer je pitanje bilo puno složenije", kazao je Krstičević.

"U ovako složenom procesu izmijenjeno je više od tisuću mailova, vođena je iznimno zahtjevna korespondencija na nekoliko razina, održan je niz konzultacija sa svim stranama. Naravno da je i problematika izdavanja TPT-a između ostaloga bila u fokusu.

Ali ono što je bitno ponavljam: ni jednim službenim dokumentom američka strana nije zabranila prodaju izraelskih zrakoplova Hrvatskoj, nego im je izdala i službeno predodobrenje koje je bilo nužno za valjanost izraelske ponude", dodao je ministar.

Oporbenom SDP-u mail je dokaz da je Krstičević lagao javnosti i traže njegovu ostavku.

"Da su bili upozoreni na vijeme, da su lagali da papir upozorenja ne postoji, a on postoji, i da su na taj način direktno i svjesno obmanjivali hrvatsku javnost. Ono što tražimo – tražimo hitnu ostavku ministra Krstičevića", kazao je na presici Davor Bernardić, šef SDP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene