Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javnost doznala nakon mjesec dana

Krivo prestrojavanje ministra Antu Šprlju koštalo prometne nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje razbio je službeni automobila, a do nesreće, koja se prije nešto manje od mjesec dana dogodila u Splitu došlo je prilikom prestrojavanja. Javnost je o tome doznala tek sada.

Tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje razbio je službeni automobil. Do nesreće, koja se prije nešto manje od mjesec dana dogodila u Splitu došlo je prilikom prestrojavanja.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Javnost je o nesreći doznala tek sada. Ministar, kako kaže, nije vidio vozilo u drugoj traci i došlo je do sudara. Odmah je pozvao policiju i platio kaznu od 750 kuna, a ozlijeđenih nije bilo.

'Sudarili smo se, ja sam odmah zvao policiju, platio kaznu na licu mjesta...', kratko je komentirao okolnosti nesreće tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje

Splitskim ulicama, Šprlje je tog dana kako kaže vozio u ulozi ministra pravosuđa.

"Bio je jedan sastanak s jednim kolegom vezano za mjere poboljšanja unutar sustava vezano za upravljanje u radnim procesima, to je jedan u nizu raznih sastanaka, taj dan sam trebao imati dva tri sastanka, međutim zbog prometne mi se sve poremetilo', nastavio je Šprlje. 

Iako ima pravo na službenog vozača, Šprlje ističe kako ga zbog ušteda u pojedinim situacijama ne koristi.

'Često ja koristim vozača, međutim nastojao sam vikendima i danima određenim ne koristiti vozača kako bi se smanjio trošak na prekovremenima i smještaju vozača, to je bio jedan od razloga što sam vozio sam, nije mi to običaj, ali evo mjere štednje su na svakom koraku, pa i u tom dijelu', dodaje Šprlje. 

Ministri koriste službeni automobil srednje klase sa ili bez službenog vozača. O nesreći za koju se saznalo tek nakon mjesec dana, svog šefa, tehnički ministar pravosuđa obavijestio je odmah.

'Gospodin Šprlje je mene obavijestio kada je nesreća bila, rekao mi je da je napravio pogrešku, isto je i napisao i dao izjavu, nije ništa skrivao, pričekao policiju, platio trošak, dogodilo se', izjavio je Božo Petrov.

Štetu koja na razbijenom automobilu nije velika, platit će porezni obveznici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene