Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitamo kolegi!

Reporter Provjerenog Kristian Došen dobitnik nagrade ''Hrvoje Mateljić'': "Nagrada me obvezuje da radim još bolje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kristian Došen, reporter emisije ''Provjereno'' koja se emitira na Novoj TV, dobitnik je nagrade ''Hrvoje Mateljić'' u kategoriji najbolji novinarski radovi o gospodarstvu emitirani u elektroničkim medijima (radio ili TV).

Nagradu za koju je nominiran s pet reportaža primio je u utorak na svečanoj dodjeli nagrada u Hrvatskom novinarskom domu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?" Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla"

U jednoj reportaži ekskluzivno je donio ispovijest majke pokojnog pročelnika Virovitice i rasvijetlio dio mračne priče o nestanku 17 milijuna kuna i navodnom samoubojstvu pročelnika. Druga je njegova nominirana reportaža o bivšem ministru Lovri Kuščeviću u kojoj je tematizirao njegove nekretninske afere i istražio njegov politički uspon.

Treća je o bivšem ministru Tomislavu Tolušiću, a u njoj je otkrio novi krak afere s imovinskom karticom i zemljištem na moru. Četvrta je o Jozi Brkiću, bratu potpredsjednika Sabora, koji se bavi zakupom poslovnih prostora. Došen je prvi otkrio da Brkića država tuži zbog protupravnog upada u prostor.

Peta je reportaža o malverzacijama s poticajima i dodjelom zemljišta i u njoj je donio priču o poljoprivrednicima koji su ostali bez zemlje nakon sumnjivog natječaja.

''Nagradu gledam kao priznanje za svoj trud i rad od kolega, struke. Mislim da je sjajan poticaj meni i drugim mladim novinarima. Osjećaj je sjajan. Velika je čast i zadovoljstvo osvojiti nagradu koja obvezuje da radim još bolje'', rekao je Kristian Došen.

Nagrada je utemeljena u znak sjećanja na prerano preminulog novinara Hrvoja Mateljića. Osim što se njome želi sačuvati uspomena na Hrvoja, želi se odati priznanje novinarima koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu. Hrvoje Mateljić (1974. – 2008.) bio je profesionalni novinar 12 godina prije nego što je tragično preminuo. Pratio je sektor telekomunikacija, spajanja i preuzimanja, a svu širinu svog znanja pokazao je u makroekonomskim temama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene