Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još se gradi?

Ni Krešo Beljak kuću nije upisao u katastar: ''Svi koji se trude iskopati moj grijeh su zaboravili da sam ju gradio kreditom''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sabornici su se zastupnici i u petak prepucavali oko toga tko od političara nije upisao kuću u registar. Spomenut je, među ostalima, i Krešo Beljak.

Beljak je, pak, u svoju imovinsku karticu 2015. godine unio da od nekretnina ima stan u Samoboru te kuću od 950 četvornih metara, vrijednu pola milijuna kuna u katastarskoj općini Rakovica.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu Ilustracija POREZNE ŠKARE Priprema se uvođenje poreza na nekretnine? Ministar najavio pravedniju raspodjelu poreznog tereta

No, Dnevnik Nove TV dobio je uvid u podatke iz te katastarske općine i na toj adresi nije uvedena kuća, nego je u zemljišnim knjigama upisana livada.

Krešo Beljak objašnjava da je kuća još u izgradnji i zato nema uporabnu dozvolu. "Moja imovina je još uvijek u izgradnji, dakle slučaj Kuščević i slučaj Beljak nije identičan. Dakle, radi se o određenim stvarima, tehničkim stvarima. Trebalo bi pitati gosodina Kuščevića, prije svega, otkud mu novac, a ne što se tiče tehničkih stvari. Moja kuća još nije dovršena tako da svi oni koji su se potrudili iščeprkati moj navodni grijeh, a zaboravili su da sam ja kuću gradio kreditom, da nije dovršena, da mi se u međuvremenu razboljelo dijete, kad bude dovršena bit će u zakonskom roku upisana u katastar'', rekao je Beljak.

Prije Kreše Beljaka, doznalo se i da ministar uprave Lovro Kuščević nije svoje nekretnine upisivao u katastar, zbog čega je i pod povećalom USKOK-a.

Na početku afere Kuščević je rekao: "Pa tko će voditi računa, Bogu hvala, imam puno nekretnina i nije moguće sve to pratiti!" Tada je uvjeravao da je sve - samo propust. Na pitanje novinarke je li mu neugodno, odgovorio je: "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je da sam to zaboravio, propustio, ne radi se o skrivanju, draga gospođo".

Sve ono što su novinari otkrili češljajući kroz njegovu imovinu, uključujući i katastarski previd koji je i sam priznao, po ministru ispada velika zavjera protiv njega, pa na kraju i premijera, Vlade. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene