Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj mladena madjera

Krešo Beljak dao iskaz zbog sumnji u kupovinu zastupnika: ''Razgovor je bio dug i plodonosan''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je prijavio Mladena Madjera, koji je iz HSS-a prešao u saborski Klub Milana Bandića, predsjednik HSS-a Krešo Beljak dao je iskaz u policijskom USKOK-u zbog sumnji u korupciju.

''Prije svega, želim zahvaliti institucijama na ovako brzoj reakciji. Ostalo vam ne mogu reći jer sam potpisao izjavu da je cijela istraga tajna'', rekao je Beljak. Dodao je da je razgovor bio dug i plodonosan. ''Ako ovako nastave, za očekivati je da ćemo imati dobrih vijesti u državi'', optimističan je.

Pročitajte i ovo Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja Ilustracija, uhićenje Akcija PNUSKOK-a Policajac uhvaćen u odavanju tajnih podataka: Priveli ga i udaljili iz službe

Krešo Beljak prije dva dana za Dnevnik Nove TV rekao je da ima nove informacije o transferu Mladena Madjera u Bandićev klub zastupnika, ali i o Stjepanu Kožiću, bivšem članu HSS-a i zagrebačkom županu.

"Javljaju se brojni ljudi i govore što on radi u svojoj županiji i kako mu je proračun praktički jednoglasno prošao i zbog čega. Sve ću to reći USKOK-upa će oni dalje istražiti. Oko Madjera su se također pojavile nove informacije, odnosno navodni svjedoci koji su spremni svjedočiti o njegovu hvaljenju da će dobiti vreću novca", rekao je Beljak.

Kožić je odbacio da je na bilo koji način povezan s prelaskom Madjera u Bandićev Klub. ''Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Madjera imaju cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu, zbog čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu'', najavio je Kožić u priopćenju. Dodao je da bi vodstvo HSS-a trebalo preispitati sebe zbog sve češćih odlazaka iz stranke.

USKOK već istražuje prelaske kod Bandića

Je li u bujanju Bandićeva saborskog kluba bilo političke korupcije, provjerava USKOK.

Znakovita je rečenica koju je izgovorio Krešo Beljak da mu je odbjegli zastupnik Madjer rekao da je to napravio ''jer mora misliti na sebe".

Ako je ta rečenica točna, Madjer će ju morati objasniti jer je ona u najmanju ruku suspektna i sugerira da se nešto dogodilo, a ako jest, govorimo o tri kaznena djela – primanje i davanje mita te trgovina utjecajem. Za sva ta tri djela previđene su zatvorske kazne, javio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Za sada je, od svih optužbi za političku korupciju, samo jedna rezultirala pravomoćnom presudom – bivšem vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene