Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra priča iz Kalinovca

Krenuli su iz garaže, a danas zapošljavaju 400 ljudi: Njihove strojeve za čišćenje snijega kupuju i Skandinavci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjajne vijesti stižu iz malene općine Kalinovac kraj Đurđevca. Lokalna tvrtka Rasko, koja se bavi teškom mehanizacijom, svoje strojeve za čišćenje snijega uspjela je prodati na zahtjevno skandinavsko tržište. Krenuli su kao mali obiteljski posao, a danas zapošljavaju 400 ljudi

Kada vozilo za čišćenje snijega prodate Norvežanima, e onda znate da ste napravili dobar posao. Uskoro čistilica snijega i 50 posipača soli iz malenog Kalinovca idu prema Skandinaviji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raketni udari Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione: "Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

"Oni cijelu godinu žive u relativno hladnim uvjetima, s poledicom na cesti, sa snijegom. Oni su stručnjaci za održavanje cesta u zimskim uvjetima, tako da je to za nas time i veći uspjeh", kaže Ivan Franičević, predsjednik Uprave.

Tvrtka Rasco teškom mehanizacijom bavi se već gotovo 30 godina. U tvornici nedaleko od Đurđevca sklapaju se ralice i posipači. Osim u Norveškoj, snijeg će čistiti i po ukrajinskim ulicama. Natpisi "zimska služba" na ukrajinskom već su postavljeni.

Kako to obično biva kod uspješnih tvrtki, i Rasco je krenuo iz garaže. Danas zapošljava 400 ljudi i izvozi u 40 zemalja svijeta.

"Imamo Norvežane, Francuze, Ukrajince, velik broj tržišta", napominje Toni Galinec, voditelj završne kontrole strojeva.

"Mi imamo ovdje i fantastične ljude, ovdje je naš dom i nema nikakvog razloga zašto bi napuštali Hrvatsku, a moramo se boriti da nam ovdje bude bolje", ističe predsjednik Uprave tvrtke.

I na tome ne namjeravaju stati. U izgradnji je već i nova proizvodna hala, koja će značiti i nova zapošljavanja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene