Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pročitajte upute

Krenuli otkazi, stvarale se velike gužve pred Zavodom za zapošljavanje. Uvode se online prijave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u zagrebčkoj Zvonimirovoj ulici danas su se stvarale velike gužve.

Zbog pandemije koronavirusa te uoči zatvaranja ugostiteljskih objekata mnogi kuhari, konobari i ostali djelatnici dobili su otkaze te su došli na HZZ kako bi dobili naknadu za nezaposlene. 

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

O velikim gužvama oglasili su se iz samog HZZ-a te demantirali informacije kako se planira zatvaranje pojedinih poslovnica. Korisnike su zamolili da njihove službe i urede posjećuju samo u slučaju nužde te  da koriste "druge prikladne kanale za komunikaciju i poslovanje sa Zavodom kao što su e-pošta, telefon i portal BurzaRada".

Kako bi smanjili gužve HZZ je najavio online upisivanje u evidenciju nezaposlenih osoba. 

"Zavod također preporuča da se konzultacije obavljaju telefonom ili mailom, a preporučena je i odgoda individualnih savjetovanja te su korisnici obavješteni o odgodi odnosno načinu na koji mogu izvršiti navedenu aktivnost. Do daljnjega su obustavljene sve vrste grupnih programa i radionica te obrazovanje nezaposlenih. Vezano uz prijavu u evidenciju nezaposlenih, obavještavamo korisnike kako je do daljnjega omogućena prijava u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje putem e-pošte", navode u HZZ-u. 

U nastavku pročitajte upute za online prijavu:

Za prijavu u evidenciju nezaposlenih osoba putem e-pošte potrebno je priložiti scan ili fotografiju:
• identifikacijskog dokumenta (važeće osobne iskaznice izdane u RH, drugoj članici EGP-a ili Švicarskoj, putovnice ili boravišne iskaznice za državljanina treće zemlje)
• potvrde o boravištu (ukoliko se osoba prijavljuje izvan mjesta prebivališta navedenog na osobnoj iskaznici)
Također je do daljnjeg iznimno moguće podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti:
• Preporučeno poštom uz presliku identifikacijskog dokumenta (osobna iskaznica, putovnica);
• Skenirano putem e-maila uz presliku osobne dokumentacije (osobna iskaznica, putovnica);
• Telefonskim putem (za osobe koje nemaju mogućnost podnošenja zahtjeva na gore navedene načine)
Prilikom podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu, potrebno je priložiti:
• ispunjeni obrazac zahtjeva za novčanom naknadom koji Vam šaljemo u privitku
• dokaz o razlogu prestanka radnog odnosa (npr. odluka o otkazu ugovora o radu, obavijest o isteku ugovora na određeno…)
• dokaz o prosjeku bruto plaće ostvarene u tromjesečnom razdoblju koje je prethodilo prestanku radnog odnosa (npr. potvrda poslodavca, platne liste ovjerene od strane poslodavca)
• presliku kartice tekućeg računa banke

Ukoliko korisnici nisu u mogućnosti doći do svih potrebnih dokumenata, zahtjev će biti zaprimljen, a riješit će se po primitku cjelokupne dokumentacije.
O svemu navedenom korisnici su obavješteni ili direktno ili putem službene web stranice www.hzz.hr odnosno društvenih mreža. Zavod će pružiti svu podršku korisnicima kako bi se pravodobno prijavili u evidenciju nezaposlenih i ostvarili svoja prava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene