Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30 do 51 posto

Krenula nova runda subvencioniranih stambenih kredita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počela je nova runda podnošenja zahtjeva za subvencionirane kredite.

U resornom ministarstvu očekuju oko 2 tisuće zahtjeva, a uvjeravaju kako bi svi koji ga podnesu, kredit trebali i dobiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOSAD ODOBRENO 130 KREDITA Država povećava kvote za subvencionirane kredite: "Ima se vremena, idite u banke, ne odustajte ako vam fali koji dokument" Slika nije dostupna "Nedostaci u transparentnosti" GONG o zahtjevima za subvencionirane kredite: "Postoji mogućnost pogodovanja preko reda"

Novost, u odnosu na prošlu godinu, je i ta da će se subvencija kretati od 30 do 51 posto, ovisno o indeksu razvijenosti mjesta.

Za razliku od prošle godine, ministar Štromar ove godine više zahtjeva očekuje iz ruralnih krajeva. Dosad je odobreno više od 2.300 kredita, a za ovu godinu osigurano je 42 milijuna kuna.

"Raspon kamate je između 3,12 i 3,75 posto, imamo 12 banaka i očekujemo prosjek kamate oko 3,4 posto, kao što je bilo i prošle godine", pojasnio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

"Ovisno o tome koliki je stan, kolika je cijena stana, u mom slučaju to je nešto malo više od pet tisuća eura, mislim da se isplati, s obzirom na samo tržište u Zagrebu", kaže Iva iz Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene