Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

30 do 51 posto

Krenula nova runda subvencioniranih stambenih kredita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počela je nova runda podnošenja zahtjeva za subvencionirane kredite.

U resornom ministarstvu očekuju oko 2 tisuće zahtjeva, a uvjeravaju kako bi svi koji ga podnesu, kredit trebali i dobiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOSAD ODOBRENO 130 KREDITA Država povećava kvote za subvencionirane kredite: "Ima se vremena, idite u banke, ne odustajte ako vam fali koji dokument" Slika nije dostupna Angažirani i zaštitari Krenuli zahtjevi za subvencionirane kredite, predstavnici banaka od rane zore čekali ispred APN-a

Novost, u odnosu na prošlu godinu, je i ta da će se subvencija kretati od 30 do 51 posto, ovisno o indeksu razvijenosti mjesta.

Za razliku od prošle godine, ministar Štromar ove godine više zahtjeva očekuje iz ruralnih krajeva. Dosad je odobreno više od 2.300 kredita, a za ovu godinu osigurano je 42 milijuna kuna.

"Raspon kamate je između 3,12 i 3,75 posto, imamo 12 banaka i očekujemo prosjek kamate oko 3,4 posto, kao što je bilo i prošle godine", pojasnio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

"Ovisno o tome koliki je stan, kolika je cijena stana, u mom slučaju to je nešto malo više od pet tisuća eura, mislim da se isplati, s obzirom na samo tržište u Zagrebu", kaže Iva iz Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene