Obavijesti Video Pretražite Navigacija
884 milijuna kuna

Počinje isplata povrata poreza: Pogledajte do kada će biti isplaćena većina novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak počinju povrati preplaćenog poreza na dohodak.

Prvi povrati preplaćenog poreza na dohodak temeljem godišnjeg obračuna za 2017. počinju u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac Ilustracija mnogi trljaju ruke Dvije skupine građana će profitirati: Pogledajte tko sve ima pravo na povrat poreza i tko ga baš mora prijaviti

Oko 491 tisuća građana treba dobiti ukupno 884 milijuna kuna, potvrdili su iz Porezne uprave, čiji podaci pokazuju da je lani najveći dohodak od nesamostalnog rada iznosio 8,5 milijuna kuna, a od obrta i slobodnih zanimanja 2,8 milijuna kuna.

Ministar financija Zdravko Marić već je u srpnju poručio je da povrat poreza započinje 6. kolovoza te da bi većina novca, ako ne i sve, trebala biti isplaćena do kraja mjeseca.

"Povrat kreće 6. kolovoza i mi očekujemo, u skladu s našim projekcijama i dinamikom, da će većina, ako ne i sve, biti isplaćeno do kraja kolovoza. Brojke smo objavili i na stranicama Porezne uprave, govorimo o oko 880 milijuna kuna povrata, odnosno oko negdje 130 milijuna kuna potrebe za uplatu", rekao je ministar financija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene