Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada u last minute aranžmane

Korona uništila još jednu granu turizma: "Agencije su eventualno na jedan posto od lani, ako i to"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pooštravanje epidemioloških mjera moglo bi pokvariti veselje tisućama domaćih skijaša. Od sezone zasad nema ništa jer europska su skijališta zatvorena i nema rezervacija. No, s druge strane, priprema domaćih staza teče prema planu.

Na granicama gužve, a europska skijališta puna Hrvata – tako je izgledao hrvatski skijaški tjedan prošle sezone. Ove godine ta će se situacija teško ponoviti.

"Agencije su eventualno na jedan posto od lani, ako i to, zato što se ljudi ne osjećaju sigurno u vezi s tim hoće li u sljedećem periodu od dva do tri mjeseca moći otići u taj hotel koji bi rezervirali. Onda, s druge strane, hoteli nemaju toliko rezervacija da bi mogli jamčiti da će skijališta u 11. i 12. mjesecu biti puna", rekao je Vlado Šestan, savjetnik za skijaška putovanja.

Dakle, prerano je za brušenje skija unatoč nestrpljenju skijaša. Europska skijališta zatvorena su za sve osim za treninge profesionalaca, kažu nam domaći učitelji skijanja.

"Velika okupljanja, velike grupe i skijanje u grupama neće biti moguće. Slobodno skijanje, nadam se, biti će moguće organizirati. Što se tiče samih škola skijanja, to će biti moguće tek za novogodišnje praznike", rekao je Dag Modrić, predsjednik Hrvatskog zbora učitelja i trenera sportova na snijegu.

Pročitajte i ovo Putokaz do sela Korona - 1 Raznolika Hrvatska Nije baš svaka korona strašna... U njoj se može živjeti, ali može je se i naručiti: "Je li opasna? Nije, zdrava je"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve afere bivšeg premijera Od najmoćnijeg čovjeka hrvatske politike do lica s tjeralice: Sanader je dosad osuđen na 22,5 godine zatvora, a mora vratiti i 74 milijuna kuna

U prilog skijašima možda baš idu i slovenski i austrijski lockdown.

"Vjerojatno se oni pripremaju na moguću skijašku sezonu pa možda zbog toga isto pooštravaju mjere", rekao je Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Uz to i skijališta spremaju posebne uvjete.

"Na nekim skijalištima neće se moći kupit karte za žičaru na blagajni, nego samo online kako bi se izbjeglo gužvanje ljudi. Neće biti skijaških zabava, neće raditi restorani i kafići", rekao je Šestan.

Iz hrvatskog stožera kažu da je još prerano za skijaške preporuke. Preko granice će se ove sezone ići u last minute aranžmanima, ali zato će tu biti i domaći snijeg na Sljemenu, gdje pripreme za skijanje, kako doznajemo, teku prema planu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene