Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ekonomskom fakultetu

Konferencija o hrvatskom energetskom tržištu: Ćorić poručio kako Hrvatskoj treba više investicija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održana je konferencija o hrvatskom energetskom tržištu.

Jednu od prezentacija održao je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te poručio kako Hrvatskoj treba više investicija u energetskom sektoru.

Pročitajte i ovo Bjelovar - 3 Energetska neovisnost Otkrili toplu vodu: "Ovaj grad trebao bi biti hrvatski Island" Cijevi za vodovod Zagrebačke županije - 1 Rijetki projekti su pri kraju Neki u 21. stoljeću prvi put dobivaju pitku vodu, a ministar govori o zelenoj budućnosti: Provjerili smo kako se troše sredstva iz Europe

Jedan od prioriteta i dalje je LNG terminal na Krku, a treba povećati i proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Trenutačno stanje nije zadovoljavajuće jer Hrvatska previše ovisi o uvozu energije.

"Mi prosječno uvozimo 40 posto električne energije, 40 posto plina i do 80 posto sirove nafte u Hrvatskoj. Potencijal koji Republika Hrvatska ima i u kontekstu proizvodnje električne energije, i sirove nafte, i prirodnog plina je takav da tu sliku moramo i možemo izmijeniti, i to je ono što ćemo napraviti u narednom razdoblju", rekao je Ćorić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene