Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Može biti primjer svima"

Komemoracija za prvog predsjednika Sabora: "Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru je održana komemoracija za Žarka Domljana, predsjednika prvoga saziva Sabora od 1990. do 1992. godine. Osim toga, bio je povjesničar umjetnosti i leksikograf, a za vrijeme njegova mandata, rekao je trenutačni predsjednik Sabora Gordan Jandroković, Sabor je donio niz odluka koje su odredile razvoj suvremene države i društva.

U Saboru je održana komemoracija za Žarka Domljana, prvog predsjednik Hrvatskog sabora nakon proglašenja samostalnosti.

"Pod njegovim vodstvom Hrvatski sabor donio niz odluka i temeljnih pravnih akata koji su u bitnome odredili razvoj suvremene hrvatske države i društva", na komemoraciji je rekao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

"Životni put doktora Žarka Domljana i njegovo osvjedočeno domoljublje može biti primjer svima nama koji služimo hrvatskim građanima. Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio i za koju se borio", dodao je Jandroković.

O njemu je na komemoraciji govorio i Franjo Gregurić, predsjednik Vlade od 1991. do 1992. godine: Moram reći da je Žarko Domljan bio krasan suradnik s kojim se moglo u svako doba i o svakoj temi razgovarati."

"Novija povijest Hrvatske trajno ga upisuje u zlatnu knjigu vječno zaslužnih za stvaranje Hrvatske države 90-ih godina", rekao je Gregurić.

Svoje je poštovanje iskazao i premijer Andrej Plenković: "Dostojanstvo, poštovanje, dignitet prema svakome s kim je komunicirao, ali i prema instituciji i funkcijama koje je obnašao."

"Mislim da je sve što je napravio za hrvatsku politiku i Sabor bilo spunim čvrstim ljudskim intelektualnim uvjerenjem da gradimo demokratsko i uključivo društvo", dodao je premijer.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene