Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u kninu

Predsjednica na obljetnici Oluje objavila kandidaturu: ''I idućih 5 godina ću se viđati ovdje s vama kao predsjednica''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar-Kitarović je nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti objavila kandidaturu.

Nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te obljetnice Oluje, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stala je pred novinare i potvrdila naslućivanja o kandidaturi na nadolazećim predsjedničkim izborima. ''Danas sam tu kao predsjednica i namjeravam se i idućih pet godina viđati s vama kao predsjednica'', kazala je predsjednica.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) ''Zato što vjerujem u Hrvatsku'' Ovacije na predstavljanju kandidature Predsjednice: ''Hrvatska nije neka mala zemlja, Hrvatska nije region'' Slika nije dostupna Točno u podne Sada i službeno! Kolinda Grabar-Kitarović sutra objavljuje kandidaturu

Nakon predsjednice, novinarima se obratio i premijer Andrej Plenković koji je kazao da je suglasan s njezinom kandidaturom te da je na predsjednici odluka o tome kada će i službeno objaviti kandidaturu. Premijer je rekao i da svi ostali kandidati, s obzirom na demokraciju, mogu slobodno objaviti svoje kandidature, no ''jedna je predsjednica''.

Kolinda Grabar-Kitarović je već ranije kazala da odluku o objavi kandidatura odgađa do obljetnice Oluje. ''Kad je u pitanju odluka o kandidaturi za drugi mandat, moja je velika želja da na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti u Knin idem kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na izborima, kako bi taj poseban dan za Hrvatsku ostavili izvan konteksta političke kampanje'', napisala je predsjednica

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene