Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Od 700 do 10.000 kuna

Kazne i za vozače i za stanare: Ne očistite li snijeg, punit ćete državnu blagajnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez obzira na to je li riječ o stazi ili automobilu, sve mora biti očišćeno od snijega. Vozače nadgledaju policajci, a stanare komunalni redari. Kazne za neočišćen snijeg iznose od 700 do 10 tisuća kuna.

Lopata je ovih dana u većini zemlje najpotrebniji alat. Koliko god ponekad bilo teško, snijeg se mora čistiti. Međutim, kada su u pitanju stambene zgrade, organizacija je malo kompliciranija.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina

"U većoj zgradi to je puno veći problem. Ne može se za pet ili deset minuta osigurati da ljudi mogu sigurno prolaziti. Morate imati nekakav sustav pomoću kojeg ćete tijekom godine planirati da imate neku ekipu koja će doći i to počistiti", rekao je Branko Bartolec, predstavnik suvlasnika stambene zgrade.

Nesavjesne građane komunalni redari najprije će upozoravati, a zatim i kažnjavati. Naime, neočišćen snijeg oko zgrade ili poslovnog prostora ima i svoju cijenu. Ako ste pravna osoba, kazna je od pet do 10 tisuća kuna, a za fizičke osobe kazne se kreću od tisuću do dvije tisuće kuna. Osim stanara, kažnjavaju se i vozači koji na svojim autima nisu očistili snijeg.

"Propisana novčana kazna iznosi 700 kuna. Osim zakonske obaveze, preporuka je da to vozači naprave i zbog vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu", kaže Darko Grac iz Ravnateljstva policije.

Bez obzira na to jeste li vozač, stanar ili vlasnik poslovnog prostora, od punjenja državne blagajne jeftinije je čišćenje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene